Met deze robotjes leren de leerlingen spelenderwijs programmeren, creatief denken en samenwerken.
Volledig scherm
Met deze robotjes leren de leerlingen spelenderwijs programmeren, creatief denken en samenwerken. © Foto Marc Aerts

Basisschool opent 'Lego Studio'

BORNEMDe O.L.V. Presentatieschool in Bornem heeft een 'Lego Innovation Education Studio' geopend. "Met Lego leren de leerlingen op een creatieve manier wetenschap, wiskunde en creatief denken. Met een mobiele Lego-klas trekken we langs andere Bornemse scholen", zegt Dagmar Janssens van OLVP.

  1. INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”
    PREMIUM
    Lichtaart

    INTERVIEW. Carl Wens, 30 jaar chef van De Pastorie en klaar voor zijn culinaire hoogdag: “Mijn zoon zal voor een tweede ster gaan”

    “Michelin-inspecteurs zijn kenners, in tegenstelling tot sommige foodbloggers. Zij breken restaurants af om zelf in de kijker te staan, maar beseffen niet hoeveel pijn dat kan doen”, stelt chef-kok Carl Wens. Van de 30 jaar dat De Pastorie in Lichtaart al bestaat, prijkt het er 17 in de vermaarde gids – die maandag opnieuw sterren uitdeelt. Met Carl blikken we vooruit op de culinaire hoogdag, en op wat verder in de toekomst. “Toen onze zoon Wout vertelde hij dat ons wou opvolgen: dat gaf een enorme boost.”