De aangespoelde narwal heeft een eigen tentoonstelling gekregen in een paviljoen van het Zeesluis Wintam Onthaalcentrum (ZWOC). Op de foto Jan Haelters (KBIN) en Erik De Keersmaecker (Natuurpunt Rupelstreek).
Volledig scherm
De aangespoelde narwal heeft een eigen tentoonstelling gekregen in een paviljoen van het Zeesluis Wintam Onthaalcentrum (ZWOC). Op de foto Jan Haelters (KBIN) en Erik De Keersmaecker (Natuurpunt Rupelstreek). © Marc Aerts

“Alleen een ijsbeer op het strand van Oostende zou nog straffer zijn”: Natuurpunt herdenkt aangespoelde narwal in Wintam

In het Zeesluis Wintam Onthaalcentrum heeft Natuurpunt Rupelstreek een straffe expo geopend om de vondst van een aangespoelde narwal te herdenken. Een narwal is een Arctische tandwalvis, die door zijn ivoren slagtand op het hoofd de bijnaam zee-eenhoorn kreeg. “Nog nooit werd een narwal zo zuidelijk aangetroffen”, zegt Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. 

1 reactie

 • Van de Velde Lesley

  3 jaar geleden
  Toch spijtig dat er van de persoon die de narwal heeft gevonden en de brandweer heeft opgebeld geen vermelding is gemaakt in dit artikel.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Mechelaar Rik De Sadeleer krijgt eigen plein aan Keerdokparking: “Eerbetoon aan fantastische voetballer en unieke sportverslaggever”
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelaar Rik De Sadeleer krijgt eigen plein aan Keerdokpar­king: “Eerbetoon aan fantasti­sche voetballer en unieke sportver­slag­ge­ver”

  Stad Mechelen heeft voortaan een Rik De Saedeleerplein, aan de voet van de nieuwe Keerdokparking. “We willen onze bekende Mechelaar, getalenteerde voetballer en unieke sportverslaggever eren vlak bij zijn geliefde stadion”, klinkt het. Dochters An en Mia De Sadeleer zijn maar wat fier: “We zijn blij dat onze vader hier altijd herdacht zal worden.”