De aangespoelde narwal heeft een eigen tentoonstelling gekregen in een paviljoen van het Zeesluis Wintam Onthaalcentrum (ZWOC).  Op de foto Jan Haelters (KBIN) en Erik De Keersmaecker (Natuurpunt Rupelstreek).
Volledig scherm
De aangespoelde narwal heeft een eigen tentoonstelling gekregen in een paviljoen van het Zeesluis Wintam Onthaalcentrum (ZWOC). Op de foto Jan Haelters (KBIN) en Erik De Keersmaecker (Natuurpunt Rupelstreek). © Marc Aerts

“Alleen een ijsbeer op het strand van Oostende zou nog straffer zijn”: Natuurpunt herdenkt aangespoelde narwal in Wintam

In het Zeesluis Wintam Onthaalcentrum heeft Natuurpunt Rupelstreek een straffe expo geopend om de vondst van een aangespoelde narwal te herdenken. Een narwal is een Arctische tandwalvis, die door zijn ivoren slagtand op het hoofd de bijnaam zee-eenhoorn kreeg. “Nog nooit werd een narwal zo zuidelijk aangetroffen”, zegt Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. 

1 reactie

  • Van de Velde Lesley

    3 jaar geleden
    Toch spijtig dat er van de persoon die de narwal heeft gevonden en de brandweer heeft opgebeld geen vermelding is gemaakt in dit artikel.