1. Eén lokaal, één gang en één speelplaats... op bezoek in de kleuterschool met 10 leerlingen: “Een nieuwkomertje wordt meteen bemoederd door de hele klas”
  PREMIUM
  Bornem

  Eén lokaal, één gang en één speel­plaats... op bezoek in de kleuter­school met 10 leerlingen: “Een nieuwkomer­tje wordt meteen bemoederd door de hele klas”

  Liam, Xem, Helena, Lex, Sawyer, Lina, Thibault, Louise, Leon en Emilia. Deze tien kinderen vormen samen met juffen Elien Pintens en Inne Vleminckx de voltallige kleuterschool van Eikevliet (Bornem). “De kleintjes hebben hier rust en ruimte, en vooral aandacht in overvloed. Financieel klopt het plaatje niet, maar het ‘scholeke’ van Eikevliet is bijzonder. Het hart telt hier net iets meer dan het hoofd en de cijfers”, zegt directrice Annick Mees.
 1. Drie truckers gecontroleerd op ADR-wetgeving: “Geen enkel was in orde”
  Bornem

  Drie truckers gecontro­leerd op ADR-wetgeving: “Geen enkel was in orde”

  Bij een controle-actie van de politiezone Klein-Brabant op de ADR-wetgeving bij vrachtwagenchauffeurs zijn drie truckers geverbaliseerd. Er werden in totaal vier processen-verbaal opgesteld. Onder meer één voor het niet goed vastmaken van de lading, het niet aanbrengen van de oriëntatiepijlen, het ontbreken van een ADR-uitrusting en tot slot nog één voor het ontbreken van de nodige vervoersdocumenten. In totaal werd er voor ruim 3.000 euro aan boetes uitgeschreven.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Moeder en dochter openen pop-up in dekenij: “Ideale locatie om verbouwing van onze winkel te overbruggen”
  Puurs-Sint-Amands

  Moeder en dochter openen pop-up in dekenij: “Ideale locatie om verbouwing van onze winkel te overbrug­gen”

  Ze runnen samen de drie winkels Kompact, Hector en Coco in Puurs (Puurs-Sint-Amands), en nu vrijdag openen moeder Lutgart Weymiens en dochter Anouk Van Ranst ook de deuren van een pop-up in de dekenij. “Kompact wordt verbouwd, en tijdelijk sluiten vonden we geen goed idee. We gingen op zoek naar een tijdelijke locatie, en een mooier pand met betere ligging konden we ons niet wensen”, klinkt het.