Tijdens de expo Holy Cow hing een levensgrote witte koe gekruisigd boven een gigantisch bad met 5.000 liter melk in de kerk van Kuttekoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de expo Holy Cow hing een levensgrote witte koe gekruisigd boven een gigantisch bad met 5.000 liter melk in de kerk van Kuttekoven. © RV

Zes mannen, waaronder priester en ex-raadslid Vlaams Belang, voor rechter voor vernielen kunstwerk Holy Cow

BorgloonKunstenaar Tom Herck is de eerste om toe te geven dat zijn kunstwerk van de opgehangen gekruisigde koe voor controverse kan zorgen. Maar dat zijn tentoonstelling van de Holy Cow in de kerk van Kuttekoven bij Borgloon eind 2017 vandalen aanzette tot een gewelddadig optreden, gaat ook voor hem een hele brug te ver. De rechtszaak tegen de zes beklaagden – waaronder een priester en een ex-raadslid van het Vlaams Belang – die terechtstaan voor de vernielingen aan het kunstwerk en de kerk zelf wordt op 26 mei volgend jaar behandeld voor de strafrechtbank in Tongeren.

 1. Dertiger vuurt ‘in psychose’ aantal kogels af op buurman: 12 maanden cel gevorderd
  Borgloon

  Dertiger vuurt ‘in psychose’ aantal kogels af op buurman: 12 maanden cel gevorderd

  Een 39-jarige man uit Borgloon trok op 19 juli 2017 met een wapen naar de woning van zijn buurman. In een ‘psychose’ vuurde hij zonder aanleiding een aantal kogels af op de borstkas en de benen van de man. Het slachtoffer was er zich niet onmiddellijk van bewust dat zijn aanvaller een luchtdrukpistool in de hand had en beleefde de schrik van zijn leven. “Ik heb daarna een jaar met de gordijnen dicht geleefd.” Zijn buur riskeert 12 maanden cel voor de aanval.
 2. De coronacijfers in Borgloon van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Borgloon van maandag 19 oktober

  In Borgloon zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 14 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Borgloon op 127 te liggen. Omdat Borgloon meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?