VIDEO. ‘Strooplekker’ Stijn Meuris voert promotie voor Borgloon

In Borgloon tellen ze in spanning af. Binnen enkele dagen opent de gerestaureerde stroomstroopfabriek met fruitbelevingscentrum. Vanaf 2 april gaan de deuren open voor het publiek. Vandaag lanceerde de stad een promofilmpje van de hand van Stijn Meuris.

 1. De coronacijfers in Borgloon van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Borgloon van dinsdag 20 oktober

  In Borgloon zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 16 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Borgloon op 145 te liggen. Omdat Borgloon meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Hasselaar riskeert 2 jaar cel nadat hij in dronken toestand vrouw bij de keel grijpt aan Herkenrodeabdij: “Ze vreesde voor haar leven”

  Hasselaar riskeert 2 jaar cel nadat hij in dronken toestand vrouw bij de keel grijpt aan Herkenrode­ab­dij: “Ze vreesde voor haar leven”

  Op 29 november 2018 sloeg een 44-jarige man uit Hasselt helemaal tilt. De man had het al een tijdje moeilijk bij het verwerken van de dood van zijn broer en vluchtte in de drank. Dat deed hij ook die bewuste herfstdag. Aan de Abdijsite Herkenrode zocht hij vervolgens menselijk contact. Een willekeurige vrouw werd door hem bij de keel gegrepen. “Ze vreesde voor haar leven", vertelde advocaat Luk Delbrouck.
 1. De coronacijfers in Borgloon van woensdag 7 oktober

  De coronacij­fers in Borgloon van woensdag 7 oktober

  In Borgloon zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 7 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Borgloon op 64 te liggen. Omdat Borgloon meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. De coronacijfers in Borgloon van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Borgloon van woensdag 14 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Borgloon minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 13. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Borgloon op 118 te liggen. Omdat Borgloon meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond