Jonge boeren trokken zaterdag met versierde tractoren langs Limburgse zorginstellingen.
Volledig scherm
Jonge boeren trokken zaterdag met versierde tractoren langs Limburgse zorginstellingen. © Tractorsteven/Steven Cuyx

Ruim 50 versierde tractoren trekken langs Limburgse zorginstellingen: “Licht brengen na deze donkere feestdagen”

Borgloon/Heers/WellenZaterdagavond, omstreeks 18.00 uur, begonnen tal van jonge landbouwers van de Groene Kring Zuid-Limburg aan een tocht door Borgloon, Heers en Wellen. Meer dan 50 tractoren hielden telkens halt aan verschillende zorginstellingen. “We willen het zorgpersoneel graag een hart onder de riem steken in deze moeilijke coronatijden. Met dit initiatief zorgen we voor licht na de afgelopen donkere feestdagen én kijken we vooruit naar een (hopelijk) beter 2021”, klonk het.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Kerk van Kuttekoven verkocht voor 160.000 euro: Kolmont Holding plant er stilteplek voor inwoners
  PREMIUM
  Kuttekoven

  Kerk van Kuttekoven verkocht voor 160.000 euro: Kolmont Holding plant er stilteplek voor inwoners

  De kogel is door de kerk: Kolmont Holding heeft de Loonse Sint-Jan-de-Doperkerk gekocht. Het vastgoedbedrijf bood een bedrag van 160.000 euro, maar het was vooral de toekomstvisie die de jury aansprak. Zo wil Kolmont Holding de parochiekerk omvormen tot ‘Het huis van 80’, een plek waar de 80 inwoners van het dorp elkaar kunnen ontmoeten of een momentje van rust kunnen vinden.
 1. Bom uit de Tweede Wereldoorlog beschadigt heel wat huizen
  Play

  Bom uit de Tweede Wereldoor­log beschadigt heel wat huizen

 2. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af