De politie te paard in Borgloon.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie te paard in Borgloon. © Karolien Coenen

REPORTAGE. Op zoek naar kersendieven met politie te paard: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg, maar wat is het alternatief? Fruittelers verliezen duizenden euro’s door illegale bendes”

Haspengouw“Vorig jaar was ik op één nacht tijd 250 kilo kersen kwijt. Geplukt door illegale bendes die het fruit op de zwarte markt doorverkopen tegen de hoogste prijzen.” De verhalen van Haspengouwse fruitboeren die grote verliezen lijden door illegale plukkers, stapelen zich jaar na jaar op. Om de bendes een halt toe te roepen, patrouilleert de politie de laatste jaren voortdurend op en rond de Haspengouwse fruitplantages. “Maar de bendes oprollen is een huzarenstuk”, vertelt de lokale politie. Wij gingen mee op patrouille met de cavalerie van de federale politie die voor de gelegenheid in Borgloon bijspringt.

 1. Veertiger gooit molotovcocktail naar deurwaarder die auto takelt: “Hij was zelfs trots op zijn daden”
  PREMIUM
  Lanaken

  Veertiger gooit molotov­cock­tail naar deurwaar­der die auto takelt: “Hij was zelfs trots op zijn da­den”

  Een misnoegde huiseigenaar (42) uit Lanaken riskeert een celstraf van twee jaar omdat hij op 23 september 2020 een zelfgemaakte molotovcocktail wierp naar een deurwaarder, die samen met enkele agenten zijn voertuig moest takelen wegens schulden. “Hij was buiten zinnen en plaatste zelfs een live-video online”, klonk het voor de strafrechtbank in Tongeren.
 2. Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij volledig in de kerststemming
  PREMIUM
  Limburg

  Van Winterland tot een indoor kerstmarkt: met deze 10 kerstmark­ten in Limburg kom jij volledig in de kerststem­ming

  De dagen worden donkerder en het weer wordt kouder, dat betekent dat de eindejaarsperiode weer in zicht is. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Ben jij op zoek naar de gezelligste kerstmarkt uit de streek? Dan helpen wij je op weg. Van Winterland in Hasselt tot de indoor kerstmarkt in Bocholt: met deze 10 kerstmarkten in Limburg kom jij in een mum van tijd in de kerststemming.