Volgens de wetsdokter stierf de Pool een natuurlijke dood.
Volledig scherm
Volgens de wetsdokter stierf de Pool een natuurlijke dood. © TV Limburg

Poolse fruitplukker ligt maandenlang dood in caravan bij Borgloon

Het lichaam van een Poolse man is donderdag aangetroffen in een stacaravan in Hoepertingen, een deelgemeente van Borgloon in de provincie Limburg. Het slachtoffer stierf een natuurlijke dood en zou reeds enkele maanden geleden overleden zijn, meldt TV Limburg.

 1. Geheelonthouder krijgt vrijspraak na positieve cocaïnetest: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”
  Hasselt

  Geheelont­hou­der krijgt vrijspraak na positieve cocaïne­test: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”

  Hasselaar Fabio Nijssen (46) is bijna een jaar na een positieve cocaïnetest vrijgesproken door de politierechtbank. Vorig jaar werd hij in november door de politie aan de kant gezet en tot zijn eigen grote verbazing testte hij positief op cocaïne. “Terwijl ik nooit drink of drugs gebruik”, zucht hij. “Ik wil graag het debat over zulke testen aangaan met de bevoegde ministers.”
 2. De coronacijfers in Borgloon van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Borgloon van woensdag 14 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Borgloon minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 13. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Borgloon op 118 te liggen. Omdat Borgloon meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. “Voor alles een eerste keer”: man neemt telefoon op in de rechtbank

  “Voor alles een eerste keer”: man neemt telefoon op in de rechtbank

  Een vreemd tafereel dinsdagvoormiddag in de correctionele rechtbank van Hasselt. In een onbeduidende zaak kreeg de beklaagde tot driemaal toe telefoon. Nochtans geldt in de rechtbank de regel dat mobiele toestellen dienen te worden uitgeschakeld of tenminste op stil worden gezet. Nadat de ringtone van de man al tweemaal de zaak verstoorde, waarschuwde de rechter dat de man bij een derde keer de telefoon diende op te nemen. Dat gebeurde enkele tellen later ook, want het lukte de man niet om zijn toestel uit te schakelen. “Sorry, het past nu niet want ik sta in de rechtbank", klonk het bij de beklaagde. Er heerste enigszins consternatie in de zaal. “Voor alles een eerste keer”, besloot de rechter.
 2. Op wandel langs de tien mooiste kerkdorpen van Limburg: “In ‘kastelendorp’ Gors-Opleeuw ligt er per 100 inwoners een kasteel”
  PREMIUM

  Op wandel langs de tien mooiste kerkdorpen van Limburg: “In ‘kastelen­dorp’ Gors-Op­leeuw ligt er per 100 inwoners een kasteel”

  “Thuis heb ik nog een ansichtkaart waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven”, zingt Wim Sonneveld vol melancholie in zijn bekende kleinkunstklassieker ‘Het Dorp’. Moest de Nederlander nog in leven zijn, zou hij zeker graag door Gors-Opleeuw wandelen. Wij doen dat voor de slotaflevering van onze reeks over de Limburgse kerkdorpjes. Het Loonse plaatsje straalt met haar beschermd dorpsgezicht nog de sfeer van vroeger uit. Dat zegt ook de wereldberoemde wijnbouwer Peter Colemont, die met wijngaard Clos d’Opleeuw zijn dorpje mee op de kaart heeft gezet.