In België zijn hanengevechten verboden (beeld ter illustratie).
Volledig scherm
In België zijn hanengevechten verboden (beeld ter illustratie). © EPA

Politie redt dieren van hanengevecht

BorgloonDe politie Kanton Borgloon moest afgelopen weekend een bijzondere interventie uitvoeren. Na een anonieme melding kon de politie een hanengevecht opdoeken en de dieren in beslag nemen.

 1. Zuid-Limburgse gemeenten zetten stap richting landschapspark ‘Hart van Haspengouw’ met masterplan: “Er zijn uiteraard discussies geweest, maar ons hart voor Haspengouw heeft ons altijd verenigd”

  Zuid-Limburgse gemeenten zetten stap richting landschaps­park ‘Hart van Haspengouw’ met masterplan: “Er zijn uiteraard discussies geweest, maar ons hart voor Haspengouw heeft ons altijd verenigd”

  Het lijvige masterplan van ‘Hart van Haspengouw' is klaar. De streek in Zuid-Limburg stelt zich officieel kandidaat om door de Vlaamse overheid erkend te worden als Landschapspark en hoopt die titel eind dit jaar ook effectief binnen te halen. Er zijn momenteel nog zeven kandidaten in de running waarvan drie goed nieuws krijgen. De landschapsparken krijgen extra kansen en middelen van de Vlaamse overheid om hun gebied te onderhouden.
  Heers
 2. Maak kennis met Hann (24) en Jamie (29), de jongste kasteelheren van België: “Plots werd onze fantasie ook werkelijkheid”
  PREMIUM

  Maak kennis met Hann (24) en Jamie (29), de jongste kasteelhe­ren van België: “Plots werd onze fantasie ook werkelijk­heid”

  Piepjong zijn ze, de nieuwe eigenaars van het kasteel van Gors in Borgloon. Het volledig energieneutrale optrekje stond te koop voor bijna 5,5 miljoen euro en is sinds kort eigendom van boezemvrienden Hann Suffeleers (24) en Jamie Van Camp (29). In een jaar tijd leerden de twee Lummenaren elkaar kennen, begonnen ze met dromen en kochten ze een kasteel. Vanaf april 2024 willen ze in het kasteel van Gors feesten op maat te organiseren. Hoe ze dat willen waarmaken en wat er in dat jaar allemaal precies gebeurd is, leggen Hann en Jamie graag uit.
  Borgloon