De vervangbus met de kinderen kwam woensdagavond veilig aan in Borgloon
Volledig scherm
De vervangbus met de kinderen kwam woensdagavond veilig aan in Borgloon © RTZ

Ongeval met dubbeldekker in Nederland: “Er zijn traantjes gevloeid, maar opgelucht dat we samen veilig thuis zijn”

Een dagje Efteling van de gemeentelijke speelpleinwerking van de stad Borgloon is woensdagnamiddag heel anders afgelopen dan gepland. Op de terugweg raakte hun autocar, een dubbeldekker met aan boord 54 kinderen en hun begeleiders, betrokken bij een ernstig ongeval. Dat gebeurde kort voor 17 uur op de A58 in Oirschot vlak bij Eindhoven. Brandweer- en ambulancediensten moesten enkele inzittenden van auto’s evacueren. Maar alle Belgische kinderen konden na een controle weer ongedeerd naar huis.

2 reacties

 • gustaaf carpels

  2 jaar geleden
  Wat een goede ploeg monitoren fantastische mensen hopelijk dat de stad borgloon hen niet zal vergeten te waarderen
 • greta huyghe

  2 jaar geleden
  eind goed,al goed, hoedje af voor de begeleiding en dikke pluim voor die vriendelijke landbouwer,kon veel erger afgelopen zijn,al zullen er enkele zijn die deze nacht niet goed zullen slapen, begrijpelijk
 1. Voka – KvK Limburg mist na overlegcomité perspectief voor ondernemingen
  Limburg

  Voka – KvK Limburg mist na overlegco­mité perspec­tief voor ondernemin­gen

  Werkgeversorganisatie Voka – KvK Limburg is tevreden met de coronabarometer, maar vindt dat het huidige instrument geen rekening houdt met de situatie op de Limburgse werkvloer. “Dat is een gemiste kans”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. Voka – KvK Limburg vraagt daarom dat ook het telewerkregime op korte termijn onderdeel wordt van de coronabarometer, zodat er perspectief wordt gecreëerd.