Jeroen Houben en zijn vader Ghislain aan wijndomein Hoenshof vorige zomer, waar nu enkele druiven en bladeren kampen met een schimmelinfectie na het aanhoudende regenweer.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Houben en zijn vader Ghislain aan wijndomein Hoenshof vorige zomer, waar nu enkele druiven en bladeren kampen met een schimmelinfectie na het aanhoudende regenweer. © Borgerhoff

Loonse wijnbouwer ziet klassieke druivensoorten ‘ziek’ worden na regenweer: “Aanhoudende vochtigheid geeft schimmels vrij spel”

BorgloonHet regenweer van de afgelopen weken heeft ook een impact op de wijnbouw in ons land. Een schimmelinfectie, die vooral klassieke druivensoorten treft, doet de opbrengst vermoedelijk tot wel dertig procent slinken. Ook de Loonse wijnbouwer Jeroen Houben (24) van wijndomein Hoenshof en Jerom Winery vreest dat hij dit jaar minder zal kunnen oogsten. “Ongeveer twintig procent van onze wijngaarden krijgt te maken met schimmelinfectie door het vochtige weer.”

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).