Burgemeester van Borgloon Eric Awouters (Open Vld/Stroop) en burgemeester van Tongeren Patrick Dewael (Open Vld/Tongeren.nu) geven het startschot van een mogelijke fusie tussen Borgloon en Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Borgloon Eric Awouters (Open Vld/Stroop) en burgemeester van Tongeren Patrick Dewael (Open Vld/Tongeren.nu) geven het startschot van een mogelijke fusie tussen Borgloon en Tongeren. © Emily Nees

Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”

Tongeren/BorgloonGaan de steden Borgloon en Tongeren binnenkort een verbintenis aan? Als het van burgemeesters Eric Awouters (Open Vld/Stroop) en Patrick Dewael (Open Vld/Tongeren.nu) afhangt is die kans reëel. De schepencolleges zijn alvast bereid om de gesprekken voor een vrijwillige samenvoeging – een zogenaamde fusie – op te starten. Nu is het nog afwachten of de gemeenteraden al dan niet het licht op groen zullen zetten.

47 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Liberalen de huichelaars van het zevende knoopsgatpartij.
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Dat Tongeren torenhoge schulden heeft,daar heeft onze burgemeester eigenhandig voor gezorgd, bv de Jeker verleggen,zijn droom die de bevolking moest financieren,In onze stad ligt nu een betonnen riool,het land van nooit een financiële kater en ga zo maar verder.Hoogmoed komt voor de val,dat hoop ik toch.
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Hoe meer je opschaalt, hoe minder voeling met het volk en de ziel van een stad of gemeente. Past perfect in de kille toekomstvisie van het grote geld waar onze excellenties zo ijverig naar streven. Tongeren en Borgloon zijn beide mooie steden en ze hebben allebei een goeie naam. Ik kan alleen maar hopen dat ze niet zullen toelaten dat een of andere snelle marketingboy een duur maar slap hypenaampje gaat mogen verzinnen dat iedereen al na een maand beu is gehoord.
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Zoals altijd gaat onze Dewael op een achterbakse mannier te werk ,de politieker die altijd zijn mond vol had over referenda doet nog niet de moeite om de bevolking te bevragen.Ik hoop dat die rotpartij in 2024 tot het verleden behoort.Of heeft hij schrik voor de uitslag van de verkiezingen als enkel tongenaren stemmen en zoekt hij steun om zijn partij aan de macht te houden?
 • Jacques Leonard

  1 jaar geleden
  Hoe meer inwoners van een stad, hoe meer en hoger de wedde van de mandatarissen. We leven in 2021. Denken jullie echt dat de mensen zo dom zijn. Onze burgemeester, P. Dewael, je ging uit de politiek stappen in 2024. De fusie zou werkelijkheid worden in 2025. Voor wie doe je dat dan? De grote meerderheid van beide gemeenten is Vooruit. Leg dat eens uit? Tongeren is wel de oudste stad van ons land. Dat geef ik NIET op. Maar ja uw roots zijn Lier.