Sinds 2020 heeft de Sint-Lutgardisstoel een mooie plek aan het glasraam van de mystieke vrouwen in de kerk van Borgloon.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds 2020 heeft de Sint-Lutgardisstoel een mooie plek aan het glasraam van de mystieke vrouwen in de kerk van Borgloon. © Mine Dalemans

Haspengouwse Sint-Lutgardisstoel helpt vrouwen al honderden jaren zwanger te worden: “Hoe het werkt? Geen idee, maar ritueel is heel intens moment”

BorgloonWanneer een kinderwens maar niet vervuld raakt, ondergaan vrouwen vaak heel wat onderzoeken en soms zelfs operaties. In Borgloon is er nog een optie. Daar gaan vrouwen met een kinderwens - ook anno 2021 - in de middeleeuwse Sint-Lutgardisstoel zitten. “Of het echt werkt laten we in het midden, maar we horen toch geregeld positieve verhalen”, klinkt het. 

 1. Hasseltse Dag van de Jeugdbeweging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusartplein
  Hasselt

  Hasseltse Dag van de Jeugdbewe­ging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusart­plein

  Liefst 1.000 Hasseltse jongeren aangesloten bij de jeugdvereniging trokken in de vroege vrijdagochtend naar het Kolonel Dusartplein. Het stadsbestuur trakteerde hen daar allemaal op een vers ontbijt, opgefleurd door de beats van een dj om de Dag van de Jeugdbeweging ook dit jaar weer optimaal te vieren. “Afsluiten doen we dan weer deze vrijdagavond nog met een slotfeest in de Muziekodroom”, belooft de stad nog.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?