Bert en Adeline van 't Fakkelhuis in Borgloon.
Volledig scherm
Bert en Adeline van 't Fakkelhuis in Borgloon. © Karolien Coenen

Een maand na het vurig vonnis: Het Fakkelhuis wordt 't Huis zonder naam

Het rommelde eind juli stevig in de Haspengouwse kookpotten. De pas geopende brasserie ’t Fakkelhuis in Borgloon moest van naam veranderen. “Te veel verwarring met restaurant De Fakkels tien kilometer verderop in Sint-Truiden”, oordeelde de Tongerse ondernemingsrechtbank. Die legde ’t Fakkelhuis prompt een dwangsom van 1.000 euro per dag op als actie uitblijft. Eigenaar Bert Jordens (30)  komt daarom met een nieuwe naam op de proppen: “t Huis zonder naam”

0 reacties

 1. Parijs-Roubaix in Limburg: onze reporter test de acht stevigste kasseienstroken in de buurt
  PREMIUM
  Limburg

  Pa­rijs-Rou­baix in Limburg: onze reporter test de acht stevigste kasseien­stro­ken in de buurt

  Deze zondag zou normaal gezien de wielerklassieker Parijs-Roubaix verreden worden, maar door het coronavirus is de wedstrijd verschoven naar het najaar. Geen paniek, want zo heeft u zondagnamiddag wat extra tijd om zelf over de kasseien te dokkeren. Ook Limburg heeft immers een paar uitdagende stroken waarop u de Tom Boonen in uzelf kan loslaten. Onze wielerman test voor u acht Limburgse kasseienstroken en deelt - net als in de échte Hellenklassieker - meteen ook sterren uit.
 2. Van ‘familiebedrijf’ met Willy Sommers op het podium tot wereldsterren als Dimitri Vegas & Like Mike aan de draaitafel: dit is het succesgeheim van de Versuz
  PREMIUM
  Hasselt / Haacht

  Van ‘familiebe­drijf’ met Willy Sommers op het podium tot wereldster­ren als Dimitri Vegas & Like Mike aan de draaitafel: dit is het succesge­heim van de Versuz

  De Zillion, Boccaccio, Carat, Cherry Moon... Allemaal waren ze ooit grootse discotheken waar minstens van vrijdagavond tot maandagochtend stevig gefeest werd. Allemaal zijn ze intussen ook weer verdwenen. De Versuz, die perfect in dat rijtje met groten past, is daarentegen groter dan ooit, lijkt het wel. Sinds de opening in 2002 kwam KRC Genk er onder meer haar kampioenentitel vieren en passeerden wereldsterren als Craig David, Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Martin Solveig en DJ Tiësto er de revue. Maar wat deed deze discotheek zo anders dan de rest, dat de tand des tijds er nu nog steeds geen vat op lijkt te hebben?
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant