Geert Luypaert mag geen waarnemend korpschef zijn in de politiezone Kanton Borgloon.
Volledig scherm
Geert Luypaert mag geen waarnemend korpschef zijn in de politiezone Kanton Borgloon. © Karolien Coenen

“Aanstelling nieuwe korpschef is onwettig”: gouverneur schrapt aanstelling na klacht vorige korpschef

BorgloonDe aanstelling van Geert Luypaert als waarnemend korpschef bij de politiezone Kanton Borgloon is onwettig. Luypaert was al korpschef van de politiezone Tongeren en werd ook in Borgloon naar voren geschoven, waardoor waarnemend korpschef Rohnny Maes moest opstappen. Die diende klacht in, en het Agentschap Binnenlands Bestuur volgt.

 1. Vaccinatiecentrum Borgloon plant open prikdag begin augustus
  Borgloon

  Vaccinatie­cen­trum Borgloon plant open prikdag begin augustus

  Het vaccinatiecentrum van Borgloon organiseert op 3 augustus een zogenaamde open prikdag. Dat wordt gecommuniceerd via de websites van de betrokken gemeentes. Inwoners van Borgloon, Heers, Kortessem en Wellen kunnen er dan zonder afspraak terecht voor hun eerste coronaprik als ze die nog niet hebben gehad. Het vrij vaccinatiemoment gaat door tussen 12 uur en 15.30 uur. Er worden vaccins van Johnson&Johnson voorzien.
 2. Truiense ex-directeur van Standard Luik start samen met vrouw hulprekening op om slachtoffers van noodweer warme maaltijden te bezorgen: “Wat je daar ziet, laat diepe indruk na”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Truiense ex-directeur van Standard Luik start samen met vrouw hulpreke­ning op om slachtof­fers van noodweer warme maaltijden te bezorgen: “Wat je daar ziet, laat diepe indruk na”

  Bob Claes – voormalig algemeen directeur van Standard Luik – blijft niet bij de pakken zitten nadat verschillende Luikse gemeenten ruim anderhalve week geleden zwaar getroffen zijn door de wateroverlast. Samen met zijn vrouw Queenie Claes startte hij een inzamelactie om hulpgoederen naar daar te brengen. Ook openden ze een nieuw rekeningnummer, waarvan het bedrag integraal wordt gebruikt om warme maaltijden af te leveren aan de slachtoffers.