1.500 leerlingen zitten vanaf woensdag opnieuw thuis.
Volledig scherm
1.500 leerlingen zitten vanaf woensdag opnieuw thuis. © Google Maps

1.500 Tongerse en Loonse leerlingen van Viio krijgen weer thuis les

Tongeren/BorgloonMiddelbare school Viio met campussen in Tongeren en Borgloon switcht opnieuw naar thuisonderwijs. Vanaf woensdag moeten bijna alle leerlingen opnieuw achter hun computer les volgen. De regel zou acht dagen duren.

 1. Bijleren over duurzaamheid? Hasselt zorgt ervoor met gloednieuwe magazine, beurs én 'klimaattafels’
  Hasselt

  Bijleren over duurzaam­heid? Hasselt zorgt ervoor met gloednieu­we magazine, beurs én 'klimaatta­fels’

  Goed nieuws voor klimaatbewuste Hasselaren, want zij mogen deze maand een klimaatmagazine in hun bus verwachten. Daarbovenop komt er op 12 februari een beurs rond duurzaam wonen en start de stad op 28 februari met ‘klimaattafels’. “Veel Hasselaren gaan op een vernieuwende wijze om met de duurzame omslag. Leerrijk, dus brengen we hen, organisaties én bedrijven voortaan rond de tafel”, aldus bevoegde schepen Nele Kelchtermans (RoodGroen+).
 2. INTERVIEW. Musti Önlen (31) vertelt in ‘De Weekenden’ over opvang van dak- en thuisloze jongeren: “Dat zij anno 2023 op straat moeten leven... Onaanvaardbaar”
  PREMIUM
  Hasselt

  INTERVIEW. Musti Önlen (31) vertelt in ‘De Weekenden’ over opvang van dak- en thuisloze jongeren: “Dat zij anno 2023 op straat moeten leven... Onaanvaard­baar”

  “Ik begrijp hun zorgen, ik was ooit zelf thuisloos.” Het zijn de woorden van Musti Önlen (31), die tal van dak- en thuisloze jongeren via vzw Homie een dak boven het hoofd biedt. Een zwaar, maar broodnodig levenswerk dat de Hasselaar nu in het Eén-programma ‘De Weekenden’ met heel Vlaanderen deelt. “Ik heb het mentaal heel zwaar gehad, maar dat geeft mij vandaag de kracht om deze jongeren vooruit te helpen.”
 1. UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbelangrijke therapie”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbe­lang­rij­ke therapie”

  Welke rol speelt het vetmetabolisme in de hersenen bij personen met dementie? En kunnen we dat metabolisme positief beïnvloeden door medicatie of door onze levensstijl aan te passen? Dat onderzoekt de onderzoeksgroep Neurologie van UHasselt-professor Ilse Dewachter (BIOMED) met steun van de Stichting Alzheimer Onderzoek, die 300.000 euro aan het onderzoek schenkt.