De Kreuners - house of entertainment
Volledig scherm
De Kreuners - house of entertainment © RV

Zing mee met de klassiekers van De Kreuners in De Roma

BorgerhoutDonderdag 8 en vrijdag 9 september is het tijd om de benen los te gooien in De Roma. De Kreuners spelen er namelijk al hun grootste hits. Layla, Ik Wil Je, Maak Me Wakker, Verliefd Op Chris Lomme, Nee Oh Nee … ze passeren allemaal de revue. Gecombineerd met zorgvuldig opgeblonken parels uit hun enorme repertoire.

 1. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

  Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”
 2. De katten van Jan Fabre, de mars van De Wever of de Visacrisis: het Antwerpse stadhuis in vijf iconische momenten
  PREMIUM
  Antwerpen

  De katten van Jan Fabre, de mars van De Wever of de Visacrisis: het Antwerpse stadhuis in vijf iconische momenten

  Na restauratiewerken die vier jaar duurden (en in totaal 33 miljoen euro kostten), opent het Antwerpse stadhuis feestelijk de deuren. Reden genoeg voor een terugblik op de recente geschiedenis van het schitterende zestiende-eeuwse renaissancegebouw. Want meer dan u wellicht vermoedde, was het stadhuis het decor van belangrijke Antwerpse nieuwsgebeurtenissen. Wij doken in het archief en lijstten vijf iconische momenten op.