Districtsschepen PVDA Borgerhout Ben Van Duppen, actief lid van PVDA Marcel Belmans, fractieleider PVDA Borgerhout Jos D’Haese en voorzitter van de actiegroep Hilde Bovendeerd aan de Peperbus.
Volledig scherm
Districtsschepen PVDA Borgerhout Ben Van Duppen, actief lid van PVDA Marcel Belmans, fractieleider PVDA Borgerhout Jos D’Haese en voorzitter van de actiegroep Hilde Bovendeerd aan de Peperbus. © Klaas De Scheirder

Wordt de kerktoren straks een klimmuur? PVDA bevraagt buurtbewoners over toekomst de Peperbus

BorgerhoutDe Sint-Jans-Evangelistkerk in Borgerhout, beter bekend als de Peperbus, staat al sinds 2018 leeg. Om de parochiekerk een nuttige invulling te geven, vroeg PVDA Borgerhout suggesties van de buurtbewoners zelf. Meer dan 300 ideeën werden samengebundeld tot de stille, sport- en speelpeperbus. “De toren gebruiken als een klimmuur zoals in Nederland, waarom niet?”

 1. Wannes Cappelle opent concertzaal De Roma voor vrijwilligers: “Een bis-nummer? Dat heb ik bij een livestream nooit meegemaakt”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Wannes Cappelle opent concert­zaal De Roma voor vrijwilli­gers: “Een bis-num­mer? Dat heb ik bij een livestream nooit meegemaakt”

  Meer dan vijftien maanden is het stil geweest op het podium van De Roma vooraleer Wannes Cappelle er woensdagnamiddag zijn eerste snaar aanraakt. De iconische concertzaal opent al heimelijk voor de honderden vrijwilligers die De Roma rijk is. “Onze vrijwilligers zijn ons kapitaal, we zouden niet weten wat doen zonder. Bedankt om ons niet in de steek te laten.”
 2. Mantelzorgers dreigen uit te vallen door mentale problemen: stad Antwerpen biedt gratis psychologische hulp aan
  ANTWERPEN

  Mantelzor­gers dreigen uit te vallen door mentale problemen: stad Antwerpen biedt gratis psychologi­sche hulp aan

  Het Antwerpse stadsbestuur maakt zich ernstig zorgen over het mentaal welzijn van de 48.000 mantelzorgers die de stad rijk is. Door de pandemie en de bijhorende maatregelen hebben ze het extra zwaar en dreigen ze af te haken. Daarom worden er voor elke mantelzorger drie gratis individuele sessies voorzien met psychologische hulp. “Mantelzorg is een onmisbare schakel in ons zorgsysteem.”