Het eerste Wijklabo ging door in de Moorkenswijk. Omwille van coronamaatregelen werd de uitvoering aangepast, waardoor het project momenteel nog steeds loopt.
Volledig scherm
Het eerste Wijklabo ging door in de Moorkenswijk. Omwille van coronamaatregelen werd de uitvoering aangepast, waardoor het project momenteel nog steeds loopt. © district Borgerhout

Wijklabo voor buurt van Tuinwijk tot De Schans: bewoners mogen 100.000 euro spenderen

BorgerhoutOp dinsdag 19 en donderdag 21 oktober zijn de bewoners van het gebied van de Tuinwijk tot aan De Schans in Borgerhout welkom op de infoavonden van het nieuwe wijklabo. Bij een Wijklabo krijgt een wijk 100.000 euro en beslissen de bewoners samen wat er belangrijk is voor hun wijk en hoe de middelen worden besteed.

  1. Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuille geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettingen”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuil­le geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettin­gen”

    Het nachtleven gaat dicht, net zoals professioneel georganiseerde evenementen, tenzij ze al zittend kunnen plaatsen zoals een optreden in een concertzaal. De horeca moet alweer stoppen om 23 uur. Daarmee wordt Antwerps ondernemer Wim Van der Borght drie keer geraakt in zijn portefeuille: “En wie zegt dat het hierbij blijft? Wat is het volgende? Horeca volledig sluiten? Wat wordt het definitieve nekschot voor onze sector?”