De beschermde Sint-Jan Evangelistkerk aan het Krugerplein in Borgerhout, in de volksmond bekend als de Peperbus.
Volledig scherm
De beschermde Sint-Jan Evangelistkerk aan het Krugerplein in Borgerhout, in de volksmond bekend als de Peperbus. © Georges De Kinder

Sporthal met klimmuur, binnenspeeltuin of een feestzaal? PVDA vraagt buurtbewoners naar nieuwe invulling Peperbus

BorgerhoutWat moet er gebeuren met de Peperbus? Dat is de vraag nadat UNIZO de stekker uit het project trok. Het is aan de stad om een nieuwe invulling te vinden maar PVDA Borgerhout trok richting buurtbewoners en vroeg het hen. 

 1. Expo ‘Who is the Other?’ verplaatst zich in ‘de ander’: “Begrip en verbondenheid noodzakelijk in deze tijden”
  ANTWERPEN

  Expo ‘Who is the Other?’ verplaatst zich in ‘de ander’: “Begrip en verbonden­heid noodzake­lijk in deze tijden”

  Negen kunstenaars en sociaal theater en kunstencentrum Tutti Fratelli slaan de handen in elkaar voor de expo ‘Who is the Other?’ in het stadscentrum. Via verschillende kunstdisciplines onderzoeken de artiesten de wijze waarop iemand zichzelf tot een ander kan of hoort te verhouden. “Het is niet altijd even gemakkelijk om je te bewegen in andermans hoofd.”
 2. Peter (64) stopt na twintig jaar met pinten tappen in zijn muziekcafé RoodWit: “Ik hoop dat opvolging de gezellige sfeer in ere houdt”
  BERCHEM

  Peter (64) stopt na twintig jaar met pinten tappen in zijn muziekcafé RoodWit: “Ik hoop dat opvolging de gezellige sfeer in ere houdt”

  Na twintig jaar neemt cafébaas Peter Melis (64) afscheid van zijn artistieke kroeg RoodWit, genoemd naar de kleur van zijn biljartballen, níet naar het voetbal. Het café staat al jaren bekend als vrijhaven voor muzikanten, schrijvers, acteurs en andere artiesten zoals Jan Decleir en Robbe de Hert. Peter is op zoek naar een overnemer die de geest van zíjn RoodWit in ere wil houden.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter