De Arop-site in Borgerhout.
Volledig scherm
De Arop-site in Borgerhout. © Klaas De Scheirder

Protest tegen Borgerhouts bouwproject mondt uit in procedureslag: buurt start crowdfunding om gerechtskosten te betalen

BorgerhoutHet protest over de ontwikkeling van de AROP-site tussen de Roma en de Stenenbrug in Borgerhout, waar onder meer een supermarkt, een school en 68 flats zouden komen, mondt uit in een ware procedureslag. Want nu het beroep bij de deputatie van de provincie is verworpen, stappen ontevreden buurtbewoners naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Om de gerechtskosten te betalen, zijn ze een crowdfunding gestart. 

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb
  Kalmthout/Antwerpen/Sint-Niklaas

  Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb

  De drugsafdeling van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft afgelopen week een Britse drugsbende opgerold. De bendeleden voerden cocaïne in via de haven van Antwerpen en huurde panden via Booking.com of Airbnb als uitvalsbasis en opslagplaats. In een gehuurde kamer in Kalmthout troffen ze 580 kilo coke aan, in Sint-Niklaas ging het om 98 pakketjes in reiskoffers.
 3. Districtsburgemeester in beroep tegen vergunning voor Arop-site: “Dit is gewoon slecht voor Borgerhout”
  Borgerhout

  Districts­bur­ge­mees­ter in beroep tegen vergunning voor Ar­op-si­te: “Dit is gewoon slecht voor Borgerhout”

  Het laatste woord over de nieuwe invulling van de voormalige Arop-site in Borgerhout lijkt nog niet gezegd. De stad heeft een omgevingsvergunning afgeleverd, maar districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) gaat in beroep. Niet vanuit haar functie, maar als Borgerhoutse. “Dit is gewoon een slecht project voor de buurt.” Het wijkcomité beraadt zich dit weekend over juridische stappen.