Het Wijklabo van District Borgerhout experimenteert met een ‘parklet’ als rustpunt in drukke Moorkenswijk.
Volledig scherm
Het Wijklabo van District Borgerhout experimenteert met een ‘parklet’ als rustpunt in drukke Moorkenswijk. © district Borgerhout

Parkeerplaats omgevormd tot ontmoetingsplek: bewoners bouwen eerste ‘parklet’ in Moorkenswijk

BorgerhoutWoensdag verrees er in de Moorkenswijk een ‘parklet’, een parkeerplaats omgebouwd tot ontmoetingsplek. Dat is een project van het Wijklabo, waarbij bewoners van verschillende wijken in Borgerhout 100.000 euro kunnen krijgen om iets te realiseren dat de buurt beter maakt. Wanneer de coronaregels het toelaten, verschijnen de parklets ook echt in het straatbeeld rondom de Moorkenswijk.

  1. Wannes Cappelle opent concertzaal De Roma voor vrijwilligers: “Een bis-nummer? Dat heb ik bij een livestream nooit meegemaakt”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Wannes Cappelle opent concert­zaal De Roma voor vrijwilli­gers: “Een bis-num­mer? Dat heb ik bij een livestream nooit meegemaakt”

    Meer dan vijftien maanden is het stil geweest op het podium van De Roma vooraleer Wannes Cappelle er woensdagnamiddag zijn eerste snaar aanraakt. De iconische concertzaal opent al heimelijk voor de honderden vrijwilligers die De Roma rijk is. “Onze vrijwilligers zijn ons kapitaal, we zouden niet weten wat doen zonder. Bedankt om ons niet in de steek te laten.”