Het Wijklabo van District Borgerhout experimenteert met een ‘parklet’ als rustpunt in drukke Moorkenswijk.
Volledig scherm
Het Wijklabo van District Borgerhout experimenteert met een ‘parklet’ als rustpunt in drukke Moorkenswijk. © district Borgerhout

Parkeerplaats omgevormd tot ontmoetingsplek: bewoners bouwen eerste ‘parklet’ in Moorkenswijk

BorgerhoutWoensdag verrees er in de Moorkenswijk een ‘parklet’, een parkeerplaats omgebouwd tot ontmoetingsplek. Dat is een project van het Wijklabo, waarbij bewoners van verschillende wijken in Borgerhout 100.000 euro kunnen krijgen om iets te realiseren dat de buurt beter maakt. Wanneer de coronaregels het toelaten, verschijnen de parklets ook echt in het straatbeeld rondom de Moorkenswijk.

  1. De Roma nu ook stille studeerplek: “Hier kunnen jongeren die het moeilijk hebben eventjes aan iets anders denken”
    PREMIUM
    Borgerhout

    De Roma nu ook stille studeer­plek: “Hier kunnen jongeren die het moeilijk hebben eventjes aan iets anders denken”

    Hoewel de meesten bij het zien van de eerste zonnestraal naar buiten trekken, sluiten studenten zich op om zich voor te bereiden voor de examens. Om ze daarbij te helpen, organiseert de jongerenbeweging RedFox twee studieweekends voor 100 studenten in de impressionante zaal van De Roma. Voor jongeren die het thuis wat moeilijker hebben, of die nood hebben aan stilte om zich te concentreren: “Met mijn twee broers en twee zussen is het thuis soms veel te hectisch en verlies ik de moed om te studeren.”