Ana Maria Franken overhandigt een petitie met 300 handtekening aan schepen Nabilla Ait Daoud.
Volledig scherm
Ana Maria Franken overhandigt een petitie met 300 handtekening aan schepen Nabilla Ait Daoud. © Tessa Kraan

Ouders overhandigen petitie tegen sluiting Borgerhoutse crèches aan schepen Ait Daoud

BorgerhoutDe sluiting van de Borgerhoutse crèches Merlijn en Calimero zet kwaad bloed bij de ouders. Ze begonnen een petitie die inmiddels meer dan 300 handtekeningen telt. Een van de ouders kwam de petitie maandagavond, bij de start van de Antwerpse gemeenteraad, aan schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) overhandigen.

 1. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 2. Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreukelingen en wereldwijde ziektes actueler dan ooit”
  ANTWERPEN

  Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreu­ke­lin­gen en wereldwij­de ziektes actueler dan ooit”

  Regisseur Reinhilde Decleir bevaart met haar sociaal theater Tutti Fratelli de stormachtige zee met het nieuwe stuk ‘De Hoop’ dat volgende week in première gaat. Schrijver Erik Vlaminck herwerkte dit honderdtwintig jaar oud zeemansverhaal naar een toegankelijk, plat Antwerps stuk. “Een metafoor voor de sociale strijd tegen het grootkapitaal die ook vandaag nog gestreden wordt.”