Monique Verdickt van vzw Moeders voor Moeders
Volledig scherm
Monique Verdickt van vzw Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders houdt deuren potdicht en helpt mensen vanaf nu op straat: “Wij gunnen Unia die dwangsom van 500 euro niet”

BorgerhoutDe Borgerhoutse vzw Moeders voor Moeders heeft beslist de deuren potdicht te houden voor iedereen. Mensen die hulp nodig hebben worden vanaf nu op straat geholpen. Hiermee wil de vzw vermijden de opgelegde dwangsom van 500 euro te moeten betalen aan Unia, nadat zij klacht had ingediend omdat de vzw de wet op discriminatie zou hebben overtreden. 

 1. 64 miljoen keer bedankt! Deze Antwerpse verhalen hebben jullie het hardst geraakt: van Operatie Nachtwacht en de eerste avondklok van het land tot het nieuwe gorillajong en ‘coronageilheid’
  ANTWERPEN

  64 miljoen keer bedankt! Deze Antwerpse verhalen hebben jullie het hardst geraakt: van Operatie Nachtwacht en de eerste avondklok van het land tot het nieuwe gorilla­jong en ‘corona­geil­heid’

  Dat Antwerpen ’t stad is, dé stad is, bewezen jullie, onze lezers, dit jaar opnieuw massaal. Ruim 64 miljoen (!) keer werden onze artikels van binnen én buiten de Leien gelezen. Van de war on drugs met duizend bommen en granaten tot allemaal diertjes met gorilla Vizazi en katje Lee tot het afscheid van het Echt Antwaarps Theater en de schoonste stem van De Strangers.
 2. Nood aan nieuwe hobby in deze coronatijden? Schets eens een halfnaakt model of burlesk-performer vanachter je laptop
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Nood aan nieuwe hobby in deze coronatij­den? Schets eens een halfnaakt model of bur­lesk-performer vanachter je laptop

  Wie tijdens de voorbije twee lockdowns al genoeg gelopen, gefietst, getuinierd of bananenbrood gebakken heeft, kan misschien aan het tekenen slaan. Florence ‘Flo’ Agrati (37) verzamelde vanuit Antwerpen tekenaars en schilders van over de hele wereld voor haar project ‘Dr. Sketchy’s Belgium’ waarbij burleske en ietwat pikante artiesten voor model spelen. “Van hoelahoep-spelers en cabaretiers tot drag queens en acrobaten van internationale modeshows.
 1. Hector (97) krijgt als eerste Antwerpenaar het coronavaccin, al hoefde dat voor hem niet: “Waarom krijgt de jeugd geen voorrang?”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Hector (97) krijgt als eerste Antwerpe­naar het coronavac­cin, al hoefde dat voor hem niet: “Waarom krijgt de jeugd geen voorrang?”

  “Aw!”, grapt de 97-jarige Hector De Vos wanneer hij vrijdagochtend als eerste Antwerpenaar een prik krijgt tegen het coronavirus. De bewoner van het Edegemse rusthuis Immaculata is eerst erg in zijn nopjes, maar na de inenting worden de emoties hem toch te veel. “Nu hoef ik geen schrik meer te hebben, ik hoop dat iedereen zo snel mogelijk gelukkig kan worden.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"