Burgerplatform 'Pak ze aan, de Turnhoutsebaan' voert al een jaar ludieke en nuttige acties uit op en rond de Turnhoutsebaan zoals op de foto, het ontharden van plantvakken.
Volledig scherm
Burgerplatform 'Pak ze aan, de Turnhoutsebaan' voert al een jaar ludieke en nuttige acties uit op en rond de Turnhoutsebaan zoals op de foto, het ontharden van plantvakken. © Yoeri Hostie

“Kennis geeft inzicht”: Burgerverenigingen Turnhoutsebaan willen onderzoek naar autoverkeer in hun buurt

BORGERHOUTHet burgerplatform ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ en 21 verenigingen uit Borgerhout en 2060 hebben een brief gestuurd aan het district, de stad, het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer en mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld). Ze vragen om een onderzoek te voeren naar het autoverkeer op de gewestweg en de omliggende wijken, om de leefbaarheid te verhogen in de buurt.

 1. Eenzame cellist brengt leven in iconische gebouwen die leegstaan door crisis
  ANTWERPEN/MECHELEN

  Eenzame cellist brengt leven in iconische gebouwen die leegstaan door crisis

  Het project ‘Alone, but nog forgotten’ van Night of the Proms-cellist Christoph Bunzendahl is afgerond. De afgelopen maanden toerde hij iconische gebouwen in Antwerpen en Mechelen rond die leegstaan door de crisis, zoals fitnesscentra en horecazaken, maar ook het Sportpaleis en het anders zo bedrijvige hoofdkantoor van Telenet. Alle muzikale passages zijn nu in een concertfilm gegoten die je gratis online kunt bekijken.
 2. Burgerbeweging palmt Turnhoutsebaan in met autowrak-tuinen: “Stad moet werk maken van meer groen en meer ruimte voor fietsers”

  Burgerbewe­ging palmt Turnhoutse­baan in met autowrak-tui­nen: “Stad moet werk maken van meer groen en meer ruimte voor fietsers”

  Wie dit weekend met de wagen op de Turnhoutsebaan wil parkeren, komt nog meer bedrogen uit dan anders. Burgerinitiatief ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ palmde vrijdagochtend acht parkeerplaatsen in en maakte er plaats voor fietsenstalling en groen. “De stad wil na jaren overleggen en plannen maken nog altijd geen centimeter vrijmaken voor fietsers en voetgangers.”
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?