Het terras van Iets op een verborgen binnenkoer in Borgerhout.
Volledig scherm
Het terras van Iets op een verborgen binnenkoer in Borgerhout. © Tessa Kraan

Jonge ondernemers starten ‘Iets’ in Borgerhout: “Verborgen locatie waar alles om eten draait”

BorgerhoutChantal Dierickx (32), Stéphanie Roels (31), Carlijne Hertog (27) en Isabelle Van Lieshout (29) hebben ‘Iets’ gestart in Borgerhout. ‘Iets’ is in deze niet zomaar een onbepaald voornaamwoord, maar een creatieve hub in een verborgen achterhuis op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, waar werkelijk alles rond eten draait. De vier dames organiseren er onder andere brunches, filmavonden, diners met dj’s en workshops, met als uitgangspunt dat eten mensen samenbrengt.

 1. Leegstaand pand op Turnhoutsebaan wordt BAAN, atelier voor ondernemers: “Dit kan het begin zijn van een nieuwe wind in de straat”
  Borgerhout

  Leegstaand pand op Turnhoutse­baan wordt BAAN, atelier voor onderne­mers: “Dit kan het begin zijn van een nieuwe wind in de straat”

  Wat nu nog een leegstaand pand is op de Turnhoutsebaan, wordt binnenkort een hip atelier waar verschillende ondernemers hun ding kunnen doen. De voormalige bank van 750 m2 krijgt een binnentuin van 150 m2, 30 meter vitrine, een parking van 4000 m2 en een gemotiveerde ploeg ondernemers. “Een fris en hoopvol verhaal dat mee een verschil wil maken op de Turnhoutsebaan”, klinkt het.
 2. Gigantische stelling voor Museum voor Schone Kunsten weggehaald: grote heropening nadert met rasse schreden
  ANTWERPEN

  Giganti­sche stelling voor Museum voor Schone Kunsten weggehaald: grote heropening nadert met rasse schreden

  De stelling is weg. En daarmee de megalomane reclameboodschappen ook. De Leopold De Waelplaats is terug compleet. Hét museum ademt weer. De steigers voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zijn na meer dan een decennia werken weggehaald donderdag. Daarmee zijn de gerenoveerde trappen en standbeelden voor de monumentale inkomhal terug zichtbaar vanuit het straatbeeld.