Boekenberglei. Omdat de huidige keerlus in de Boekenberglei (ter hoogte van de Sint-Rochusstraat) voor verkeersonveilige situaties zorgt - de tram keert over fiets- en voetpaden - wordt de lus verlegd. De tram zal in de toekomst in een lus gestuurd worden van de Gitschotellei/Drakenhoflaan naar de Boekenberglei en via de Cruyslei terug naar de Gitschotellei.
Volledig scherm
PREMIUM
Boekenberglei. Omdat de huidige keerlus in de Boekenberglei (ter hoogte van de Sint-Rochusstraat) voor verkeersonveilige situaties zorgt - de tram keert over fiets- en voetpaden - wordt de lus verlegd. De tram zal in de toekomst in een lus gestuurd worden van de Gitschotellei/Drakenhoflaan naar de Boekenberglei en via de Cruyslei terug naar de Gitschotellei. © Stad Antwerpen

Heraanleg Boekenberglei-Gitschotellei-Drakenhoflaan én verplaatsing keerlus goedgekeurd, ondanks protest: “Voortbestaan markt bedreigd”

Borgerhout/DeurneHet Antwerpse stadsbestuur heeft het definitieve ontwerp voor de heraanleg van het grootste deel van de Boekenberglei en delen van de Gitschotellei en de Drakenhoflaan, op de grens van Deurne en Borgerhout, goedgekeurd. Ook wordt de huidige keerlus van de tram verplaatst naar de Gitschotellei/Drakenhoflaan - Boekenberglei – Cruyslei. De plannen stuiten op veel verzet, onder meer van het district Borgerhout.

 1. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
  PREMIUM

  BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

  “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.