De eerste editie van technofestival Vaag Outdoor lokte 7.500 bezoekers naar het festivalterrein in Spoor Oost.
Volledig scherm
De eerste editie van technofestival Vaag Outdoor lokte 7.500 bezoekers naar het festivalterrein in Spoor Oost. © Sil Vanderbruggen

Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”

BORGERHOUTVoor het eerst zes weken Sinksenfoor. Voor het eerst Sinksenfoor tot twee uur ’s nachts. Voor het eerst hiphopfestival Fire Is Gold. Voor het eerst technofestival Vaag Outdoor. En nu ook een nieuwe editie van StuDay en voor het eerst het gloednieuwe Fear Festival. Spoor Oost is na maandenlang testen en vaccineren dé plek voor massa-evenementen geworden in Antwerpen. Maar de buurt kan dat niet langer aan, aldus het districtsbestuur. “Je hoort de muziek en het gegil tot een kilometer ver, er is verkeersoverlast en onze publieke ruimte wordt afgezet.”

  1. Dance-festival Contrair Open Air aan Ekerse Putten succesvol afgetrapt: “De locatie, de sfeer, het publiek, de line-up, alles klopt”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Dan­ce-festival Contrair Open Air aan Ekerse Putten succesvol afgetrapt: “De locatie, de sfeer, het publiek, de line-up, alles klopt”

    Feesten in beschermd natuurgebied Ekerse Putten. Een primeur. Het is sinds dit weekend een feit dankzij Contrair Open Air. Het alternatief dancefestival trekt dit jaar alle registers open met vier prachtige podia en een internationale line-up om van te smullen die gaat van rustige jazz tot loeiharde beats. “We willen hier blijven groeien op de site, niet richting een tweede Tomorrowland maar een fijn festival met respect voor de natuur.”