De bewoners van woonzorgcentrum Den Drossaert werden zondagmiddag door de buschauffeurs van De Lijn getrakteerd op een kerstmand, gevuld met lekkers.
Volledig scherm
De bewoners van woonzorgcentrum Den Drossaert werden zondagmiddag door de buschauffeurs van De Lijn getrakteerd op een kerstmand, gevuld met lekkers. © Benoit De Freine

FOTOREEKS. Hartverwarmend: Buschauffeurs trakteren bewoners van Borgerhouts woonzorgcentrum op kerstgeschenken

BorgerhoutDe bewoners van woonzorgcentrum Den Drossaert in de Borgerhoutse Helmstraat van Borgerhout kunnen terugblikken op een memorabel weekend. Ze werden zondagmiddag door een aantal buschauffeurs van De Lijn getrakteerd op een kerstmand, gevuld met lekkers. “Die mensen beleven een uiterst moeilijke tijden. Ze verdienen het om in de bloemetjes te worden gezet.”

 1. Zeg niet langer CC Merksem, maar wel Schouwburg Noord: nieuwe naam moet bovenlokaal karakter in de verf zetten
  MERKSEM

  Zeg niet langer CC Merksem, maar wel Schouwburg Noord: nieuwe naam moet bovenlo­kaal karakter in de verf zetten

  Al meer dan 23 jaar is het cultureel centrum van Merksem een hotspot voor cultuurliefhebbers van binnen en buiten de stad. Het stadsbestuur besliste recent om het centrum de officiële status van ‘schouwburg’ toe te kennen, om die bovenlokale uitstraling extra in de verf te zetten. Daar hoort niet enkel een nieuwe naam bij maar ook een compleet gerenoveerde zaal. “Zeg niet langer CC Merksem, zeg Schouwburg Noord.”
 2. Meer dan 7.500 bijkomende registraties in Antwerpen na testdag BE-Alert
  ANTWERPEN

  Meer dan 7.500 bijkomende registra­ties in Antwerpen na testdag BE-Alert

  Vorige week donderdag werden zo’n twee miljoen SMS-berichten verzonden via het nationale waarschuwingssysteem BE-Alert tijdens een test in 115 steden en gemeenten. In de provincie Antwerpen ging dat met een primeur gepaard met locatiegebaseerde technologie. Iedereen die aanwézig was in de provincie — dus niet per se woonachtig — kreeg een bericht. Na de testdag registreerden 7.500 adressen in Antwerpen extra voor BE-Alert.