Deze taferelen zal u vanaf vrijdag - helaas - niet zien in De Roma. Enkel zittend publiek is toegelaten.
Volledig scherm
Deze taferelen zal u vanaf vrijdag - helaas - niet zien in De Roma. Enkel zittend publiek is toegelaten. © De Roma

“Eindelijk licht aan het einde van de tunnel”: concertzaal De Roma mag vrijdag opnieuw meer volk ontvangen

Borgerhout“Eindelijk kunnen we onze vrijwilligers terug hun shiften geven. Daar hebben ze zó lang naar uitgekeken.” De Borgerhoutse concertzaal De Roma kijkt de – weliswaar kleine – versoepelingen die vrijdag ingaan hoopvol tegemoet. Vanaf dan verdwijnt de maximumcapaciteit van 200 personen. 

 1. Pizzeria Abdijstraat bestuurlijk gesloten na aanslag vorige maand: “Gevaar voor de openbare veiligheid”

  Pizzeria Abdij­straat bestuur­lijk gesloten na aanslag vorige maand: “Gevaar voor de openbare veiligheid”

  Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beslist om een pizzeria Lina in de Abdijstraat te sluiten na een aanslag met een vuurwerkbom. De zaak blijft al zeker gedurende een maand dicht: van woensdag 15 maart tot en met vrijdag 14 april 2023. Het Stadsbestuur beziet de aanwezigheid van de zaak in de drukbezochte Abdijstraat momenteel als een gevaar voor de openbare veiligheid.
  Antwerpen
 2. Fotograaf Carmen De Vos toont zwangere vrouwen in nieuwe fotostudio: “De wilde, gedurfde kant, niet de romantische Instagram-kiekjes”

  Fotograaf Carmen De Vos toont zwangere vrouwen in nieuwe fotostudio: “De wilde, gedurfde kant, niet de romanti­sche Instagram-kiek­jes”

  Gerenommeerd Gents fotograaf Carmen De Vos opent dit weekend haar nieuwe fotostudio in het hartje van de Koekenstad. De opening gaat gepaard met de lancering van haar nieuw fotoboek ‘Belly Riot’. Een verzameling portretten van vrouwen die hun zwangerschap omarmen. “De zwangerschap is zowel onze kracht als onze zwakte, dat heb ik ook zelf ondervonden.”
  Antwerpen
 3. Stevie Wonder (72) test app voor blinden van drie Antwerpse vrienden uit in Californië: “‘Amazing’, zei hij”

  Stevie Wonder (72) test app voor blinden van drie Antwerpse vrienden uit in Californië: “‘Amazing’, zei hij”

  Het vergde enige lef, maar de drie Antwerpse vrienden Willem (26), Vincent (27) en Michiel (26) konden Stevie Wonder verleiden om hun app OKO uit te testen op een beurs voor blinden en slechtzienden in Californië. OKO, dat via beeld, geluid en trillingen aangeeft wanneer het verkeerslicht rood of groen is, viel bij de Amerikaanse R&B-legende schijnbaar in de smaak: “Al wordt hij dag en nacht door bodyguards begeleid, hij begreep de waarde van ons product.”
  Antwerpen
 1. LEVENSVERHAAL. Viera ‘Milouda’ Sagers (93) overleden, de vrouw die eerste generatie gastarbeiders hielp vanuit haar platenwinkeltje op Turnhoutsebaan
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Viera ‘Milouda’ Sagers (93) overleden, de vrouw die eerste generatie gastarbei­ders hielp vanuit haar platenwin­kel­tje op Turnhoutse­baan

  Viera ‘Milouda’ Sagers is zaterdag overleden. Dat meldt de Marokkaanse gemeenschap in Borgerhout. Milouda had in de jaren zestig een platenwinkeltje op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, van waaruit ze de eerste generatie gastarbeiders in Antwerpen hielp. Ze maakte hun wegwijs in paperassen, hield waardevolle bezittingen veilig in bewaring en hielp zelfs mensen zonder papieren richting een beter leven. “Ze heeft onze grootouders met zoveel warmte ontvangen, ze is een icoon voor immigratie in België.”
  Borgerhout
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.