Het trotst is Imad op de ontzetting van 111 burgers op 14 april uit Cherson, de door Rusland gecontroleerde zuidelijke havenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Het trotst is Imad op de ontzetting van 111 burgers op 14 april uit Cherson, de door Rusland gecontroleerde zuidelijke havenstad. © RV

Deze Borgerhoutenaar redde op eigen houtje al 2.000 mensen uit Oekraïne. Desnoods regelt hij zelfs privéjet

Nu al vijftig dagen lang zit Antwerpenaar Imad Ben (35) in Oekraïne. Met slechts één doel voor ogen: zo veel mogelijk burgers uit oorlogsgebied ontzetten. En dat lukt hem aardig: de teller staat intussen op tweeduizend. En daar blijft het niet bij. Morgen krijgt hij drie zwaargewonden het land uit... per privéjet. “Mijn missie is duidelijk: zo veel mogelijk mensen ontzetten in een zo kort mogelijke tijd.”

34 reacties

 • Dennis Vermassen

  2 maanden geleden
  Proficiat Imad,daar mag de regering een staaltje aan nemen.
 • Jan Roesems

  2 maanden geleden
  Met respect maar het gezond Vlaams boerenverstand zegt "Eén zwaluw maakt de lente niet"
 • paul vdkerckhove

  2 maanden geleden
  Deze man Red levens , en niet met een grote bek ,maar met actie , zonder wapens ,ere wie ere toekomt !
 • jacques vermeersch

  2 maanden geleden
  België heeft nog echte helden
 • Eric Urkens

  2 maanden geleden
  Hij zou beter door hier te werken de sociale zekerheid ondersteunen. Daarmee worden vele Oekraïense mensen geholpen. Is gewoon een avonturier.
 1. deSingel pent veertig jaar geschiedenis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentieplek voor muziek, dans en theater”
  ANTWERPEN

  deSingel pent veertig jaar geschiede­nis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentie­plek voor muziek, dans en theater”

  Conservatoriumgebouw en culturele hotspot deSingel heeft door de pandemie zijn veertigste verjaardag nog niet op een waardige manier kunnen vieren. Daar komt nu verandering in. Het cultuurhuis pakt uit met een overzichtsboek, presenteert opnieuw het stadsfestival Dear Antwerp en komt met verbouwingsplannen voor meer artistieke ruimtes en een eigen café.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 1. Nachtclub Ampere houdt laatste dans voor zomerstop: “Door overaanbod zomerfestivals is club open houden onbegonnen werk”
  ANTWERPEN

  Nachtclub Ampere houdt laatste dans voor zomerstop: “Door overaanbod zomerfesti­vals is club open houden onbegonnen werk”

  Nachtclub Ampere aan het Centraal Station heeft beslist om tot september opnieuw de deuren te sluiten. “De zomer is traditioneel een moeilijke periode voor discotheken omdat de meeste feestvarkens dan liever in openlucht feesten maar met het overaanbod aan festivals en openluchtconcerten is het deze zomer echt onbegonnen werk om een club open te houden.”