Het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni konden jongeren die zich thuis wat minder kunnen concentreren afzakken naar stille studeerplek De Roma. 12 en 13 juni is hetzelfde mogelijk in concertzaal Trix
Volledig scherm
Het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni konden jongeren die zich thuis wat minder kunnen concentreren afzakken naar stille studeerplek De Roma. 12 en 13 juni is hetzelfde mogelijk in concertzaal Trix © GV

Concertzaal Trix dit weekend weer open... voor blokkende studenten

BorgerhoutNa twee weekends in De Roma, kunnen Antwerpse scholieren dit weekend ook studeren in concertzaal Trix. Jongerenbeweging van de PVDA RedFox voorziet daar 100 gratis studeerplekken voor studenten die zich thuis niet goed kunnen concentreren: “De vraag is zo groot dat we een extra examenweekend willen aanbieden”, zegt voorzitster Mara De Belder.

 1. Eeuwenoude kroeg Rood-Wit éindelijk terug open, buiten én binnen: “Blij dat de ziel van het café blijft voortbestaan”
  PREMIUM
  BERCHEM

  Eeuwenoude kroeg Rood-Wit éindelijk terug open, buiten én binnen: “Blij dat de ziel van het café blijft voortbe­staan”

  Voor de historische kroeg Rood-Wit in het volkse Berchem betekent de volledige horeca-heropening veel meer dan elders. Het is niet enkel de eerste dag dat het café terug open is sinds vorig jaar, het is ook het moment waarop cafébaas Peter definitief de fakkel overdraagt aan nieuwkomers Anke en Bert. “We hebben Peter zijn vertrouwen gekregen, zijn zegen, dat is erg belangrijk voor ons.”
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 3. Opnieuw muziek, kunst en feest op Stroomplein deze zomer: “En enkel Franstalige muziek op de Vlaamse feestdag”
  ANTWERPEN

  Opnieuw muziek, kunst en feest op Stroomp­lein deze zomer: “En enkel Franstali­ge muziek op de Vlaamse feestdag”

  De culturele hotspot Onder Stroom aan de Scheldekaaien stelt weer een hele zomer live muziek, deejays en kunst voor op het Stroomplein in samenwerking met Het Bos, die andere creatieve hub in Antwerpen. De aftrap wordt vrijdagavond gegeven met de Amerikaanse percussionist NAH en de beloftevolle Antwerpse rapper Shaka Shams en zaterdag speelt de experimentele jazzband STUFF..