Charkiv werd maandenlang belegerd. Dit weekend braken er opnieuw vuurgevechten uit. Links: Imad Ben.
Volledig scherm
PREMIUM
Charkiv werd maandenlang belegerd. Dit weekend braken er opnieuw vuurgevechten uit. Links: Imad Ben. © RV

Borgerhoutse reddingswerker moet evacuatie uit Charkiv staken: “We horen explosies en ruiken het buskruit”

BorgerhoutSlecht nieuws voor vrijwilliger Imad Ben (35) uit Borgerhout: hij zit vast in Charkiv en moet de evacuatie van 50 inwoners uit omliggende dorpen ‘on hold’ zetten. Het leek er nochtans op dat de Russische soldaten uit de stad in het noordoosten van Oekraïne waren verdreven. Toch barstten zaterdagavond hevige vuurgevechten uit. “De situatie is even té gevaarlijk. We houden ons schuil in een verlaten huis.” 

 1. Deze Borgerhoutenaar redde op eigen houtje al 2.000 mensen uit Oekraïne. Desnoods regelt hij zelfs privéjet
  PREMIUM

  Deze Borgerhou­te­naar redde op eigen houtje al 2.000 mensen uit Oekraïne. Desnoods regelt hij zelfs privéjet

  Nu al vijftig dagen lang zit Antwerpenaar Imad Ben (35) in Oekraïne. Met slechts één doel voor ogen: zo veel mogelijk burgers uit oorlogsgebied ontzetten. En dat lukt hem aardig: de teller staat intussen op tweeduizend. En daar blijft het niet bij. Morgen krijgt hij drie zwaargewonden het land uit... per privéjet. “Mijn missie is duidelijk: zo veel mogelijk mensen ontzetten in een zo kort mogelijke tijd.”
 2. Een playbackende Bart De Wever naast De Strangers, een montere Bob Cools en heel veel gelukkige koppels: dit was de inauguratie van het gerestaureerde stadhuis
  PREMIUM
  Antwerpen

  Een playbacken­de Bart De Wever naast De Strangers, een montere Bob Cools en heel veel gelukkige koppels: dit was de inaugura­tie van het gerestau­reer­de stadhuis

  Zaterdag 18 juni markeert een nieuw begin voor de koekenstad. Na vier jaar restauratiewerken vierden honderden Antwerpenaren de heropening van het stadhuis met een groot volksfeest. Het bier vloeide, ex-burgemeester Bob Cools sprak en huidig burgemeester Bart De Wever zong met De Strangers vanop het balkon: “Nu kunnen koppels met een goed huwelijk dat hier eindelijk opnieuw bezegelen met een Bolleke.”