De Vondelingenschuif in Borgerhout bestaat 20 jaar. Katrin Beyer.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vondelingenschuif in Borgerhout bestaat 20 jaar. Katrin Beyer. © Benoit De Freine

Antwerpse vondelingenschuif bestaat 20 jaar: “Telkens het alarm loeit, maakt mijn hart een sprongetje”

Marie, Thomas, Michaël, Adriaan, Nathan, Pieter, Victor, Rose-Marie, Lucas, Marianne, Lou, Jef, Lore, Johannes, Anna, Theo, Simon en Felix. Dat zijn de achttien kindjes die sinds de oprichting van de vondelingenschuif door Moeders voor Moeders te vondeling werden gelegd. Zondag, exact 20 jaar geleden op 27 september 2000, werd die officieel in gebruik genomen. In stilte, zonder de instanties ervan op de hoogte te brengen - men zou het toch afkeuren - maar wel met juridisch advies: een vondelingenschuif oprichten mag, een kindje te vondeling leggen juridisch nog altijd niet. 

 1. OLT Rivierenhof kondigt Gratis Vrijdagconcerten aan en staat klaar om aftrap te geven van vier maanden lang feest
  DEURNE

  OLT Rivieren­hof kondigt Gratis Vrijdagcon­cer­ten aan en staat klaar om aftrap te geven van vier maanden lang feest

  Zomerfestival OLT Rivierenhof maakt zich klaar voor vier maanden jolijt in het openluchttheater in park Rivierenhof in Deurne. Met eindelijk nog eens ‘een zomer zoals in 2019’ heeft de organisatie alles uit de kast gehaald om een wonderbaarlijk programma samen te stellen. Op het programma onder andere Brian Wilson, DJ Shadow, Chet Faker, Rise Against, Elvis Costello, Lianne La Havas, Johan Verminnen, Meskerem Mees, Arsenal, Hans Teeuwen, Tash Sultana en Bart Peeters maar ook nieuwe festivals als Unwind, Contrair en Whisper en de befaamde gratis concerten op vrijdagen.
 2. De terugkeer van de verzoekjes: dj’s draaien wat het publiek vraagt op allereerste Singletjesnacht. “Feestvierders mogen gerust in ons oor komen brullen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  De terugkeer van de verzoekjes: dj’s draaien wat het publiek vraagt op allereer­ste Singletjes­nacht. “Feestvier­ders mogen gerust in ons oor komen brullen”

  “Hey deejay, ik heb een oogje op iemand, wil je de Kuskesdans nog eens draaien?” Of hoe je je met één quote op een feest uit de jaren stillekes waant. Het is het concept van de allereerste ‘Singeltjesnacht’ eind deze maand in verborgen parel Het Leienpaleis. “Een hedendaagse deejay voelt zich te goed om verzoekjes te aanvaarden, daar doen wij niet meer aan mee.”