De Kroonstraat in Borgerhout.
Volledig scherm
De Kroonstraat in Borgerhout. © Klaas De Scheirder

Alarmpistool afgevuurd in de Kroonstraat

AntwerpenOnbekenden hebben zondagavond in Borgerhout drie schoten gelost met een alarmpistool. Er raakte niemand gewond. 

 1. De katten van Jan Fabre, de mars van De Wever of de Visacrisis: het Antwerpse stadhuis in vijf iconische momenten
  PREMIUM
  Antwerpen

  De katten van Jan Fabre, de mars van De Wever of de Visacrisis: het Antwerpse stadhuis in vijf iconische momenten

  Na restauratiewerken die vier jaar duurden (en in totaal 33 miljoen euro kostten), opent het Antwerpse stadhuis feestelijk de deuren. Reden genoeg voor een terugblik op de recente geschiedenis van het schitterende zestiende-eeuwse renaissancegebouw. Want meer dan u wellicht vermoedde, was het stadhuis het decor van belangrijke Antwerpse nieuwsgebeurtenissen. Wij doken in het archief en lijstten vijf iconische momenten op.
 2. Kan Toneelhuis fluiten naar subsidie van 3,1 miljoen euro per jaar? Beslissing valt mogelijk vandaag al
  ANTWERPEN

  Kan Toneelhuis fluiten naar subsidie van 3,1 miljoen euro per jaar? Beslissing valt mogelijk vandaag al

  Na menig Griekse tragedie te hebben opgevoerd, hangt het Zwaard van Damocles nu zelf boven het hoofd van Toneelhuis, de werking achter de Antwerpse Bourlaschouwburg. De Vlaamse overheid gaat opnieuw hard snoeien in subsidies voor de kunstensector en Toneelhuis dreigt één van de slachtoffers te worden. Mogelijk valt er vandaag al een beslissing in Brussel en dan is het mogelijk boeken toe voor het stadstheater.
 1. REPORTAGE. Deze 42 Oekraïners bouwen hun leven weer op in Antwerpse Kapucijnenklooster: “Elke dag wordt de kans op terugkeren kleiner”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Deze 42 Oekraïners bouwen hun leven weer op in Antwerpse Kapucijnen­kloos­ter: “Elke dag wordt de kans op terugkeren kleiner”

  De oorlog in Oekraïne gaat al drie maanden rustig zijn gang. Net als deze 42 Oekraïense vluchtelingen, die alles achterlieten en terechtkwamen in een... klooster. In het hart van Antwerpen proberen ze hun leven weer op te bouwen. In een gemeenschap met regels, diversiteit en orde: “Ik ben al tien kilo afgevallen van de stress, maar voor de kinderen is het hier een paradijs.”