Een maquette van de toekomstige invulling van de AROP-site, met een school, appartementen en een supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een maquette van de toekomstige invulling van de AROP-site, met een school, appartementen en een supermarkt. © RV

132 buurtbewoners in beroep tegen vergunning AROP-site: “Via crowdfunding 5.000 euro opgehaald voor gerechtskosten”

BorgerhoutDe omgevingsvergunning voor de AROP-site in Borgerhout ligt de wijk zwaar op de maag. Intussen hebben 132 buurtbewoners beroep aangetekend bij de deputatie van de provincie en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

 1. Ivan (23) brengt ‘onzichtbare’ vorm van autisme onder de aandacht met kortfilm: “Iedereen heeft wel íets, dat maakt ons allemaal uniek”
  MORTSEL/ANTWERPEN

  Ivan (23) brengt ‘onzichtba­re’ vorm van autisme onder de aandacht met kortfilm: “Iedereen heeft wel íets, dat maakt ons allemaal uniek”

  Autisme en verstandelijke beperking meer onder de aandacht brengen. Dat is het doel van de 23-jarige Ivan De Neef uit Mortsel. Zelf worstelt hij dagelijks met de uitdagingen die autisme met zich meebrengt. Hij doet zijn verhaal in een kortfilm die hij maakte met het Antwerpse jongerenpersagentschap StampMedia. “Fysiek kan je niks zien aan mij, dat brengt sommige mensen in de war, want ik heb wel degelijk een beperking.”
 2. Districtsburgemeester in beroep tegen vergunning voor Arop-site: “Dit is gewoon slecht voor Borgerhout”
  Borgerhout

  Districts­bur­ge­mees­ter in beroep tegen vergunning voor Ar­op-si­te: “Dit is gewoon slecht voor Borgerhout”

  Het laatste woord over de nieuwe invulling van de voormalige Arop-site in Borgerhout lijkt nog niet gezegd. De stad heeft een omgevingsvergunning afgeleverd, maar districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) gaat in beroep. Niet vanuit haar functie, maar als Borgerhoutse. “Dit is gewoon een slecht project voor de buurt.” Het wijkcomité beraadt zich dit weekend over juridische stappen.