Een gelukkige Willy Deprins (65) bij de aankomst samen met zijn therapeute An Cleuren (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Een gelukkige Willy Deprins (65) bij de aankomst samen met zijn therapeute An Cleuren (links). © Benny Proot

Willy Deprins (65) rijdt 156 kilometer in zijn rolstoel en zamelt daarmee 6.500 euro in: “Ik ben moe, maar heel erg gelukkig”

OostendeWat begon als een grap, draaide uit op een enorme krachttoer: Willy Deprins (65) reed met de rolstoel van Boortmeerbeek naar Oostende voor mosselen met friet. Na een tocht van vier dagen kwam Deprins vrijdagmiddag onder luid applaus van vrienden en familie aan op de westelijke strekdam. “Ik ben heel erg tevreden dat me dit is gelukt”, aldus een opgetogen Deprins.

 1. Leestenaar puurt poëzie uit depressie-ervaring: “Bundel biedt hoop voor mensen met psychische kwetsbaarheid”
  Leest

  Leestenaar puurt poëzie uit depressie-ervaring: “Bundel biedt hoop voor mensen met psychische kwetsbaar­heid”

  Michiel Sermeus (37) uit Leest heeft afgelopen weekend ‘Het vermoeden’ voorgesteld, zijn eerste poëziebundel. Daarin een veertigtal gedichten die het relaas vormen van de depressie die hij doormaakte. Zijn persoonlijke en tegelijk universele relaas in dichtvorm volgt zijn hersteltraject, van verdriet over hoop tot een nieuw begin. “Mensen met een psychische kwetsbaarheid zijn tot veel in staat en mogen nooit wanhopen”, luidt zijn boodschap.
 2. Van knutselen met droogbloemen tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Van knutselen met droogbloe­men tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland

  Met de herfst in het land worden de dagen weer korter en kouder. Maar laat dat vooral geen excuus zijn om binnen te blijven en in je zetel te blijven hangen. Integendeel, wij kozen acht leuke herfstworkshops uit in Leuven en het Hageland. Ben je klaar om nieuwe dingen te leren? Van smartphone fotografie en hypnose tot kleigezichtjes in terra cotta. Wij zijn alvast nieuwsgierig.