De Griekse landschildpad Jan is sinds zondag vermist. “Wie hem vindt, mag een beloning verwachten”, zegt Chris Lapeysen.
Volledig scherm
De Griekse landschildpad Jan is sinds zondag vermist. “Wie hem vindt, mag een beloning verwachten”, zegt Chris Lapeysen. © RV

Wie heeft 70 jaar oude landschildpad Jan gezien? “Hij heeft zoveel emotionele waarde voor mij”

Boortmeerbeek“Snel is hij natuurlijk niet, maar hij is ook niet van de traagste, hoor. Wie weet waar hij al zit.” Chris Lapeysen (65) uit Boortmeerbeek is koortsachtig op zoek naar haar 70 jaar oude Griekse landschildpad, die zondag ontsnapte. Jan, zo heet het reptiel, is haar erg dierbaar. En daar heeft Chris’ overleden vader alles mee te maken.

  1. Leuvens onderzoek ontdekt nieuwe subtypes 
darmkanker: “30 jaar inzichten op losse schroeven.”
    Leuven
    1

    Leuvens onderzoek ontdekt nieuwe subtypes darmkanker: “30 jaar inzichten op losse schroeven.”

    Tot vandaag krijgt een patiënt met de diagnose darmkanker weinig tot geen inzicht in het subtype van de tumor. Leuvense darmkankeronderzoekers proberen daar al jaren een mouw aan te passen, in de hoop de behandeling beter op de soort af te stemmen. Nieuw onderzoek van onder meer UZ Leuven dat gebruikmaakte van de gloednieuwe single cell technology 2 ontdekte twee nieuwe subtypes. En dat is hoopvol nieuws. “Over een jaar gaat de diagnose voor het stellen van darmkanker er radicaal anders uitzien.”