Illustratie rechtbank Leuven.
Volledig scherm
Illustratie rechtbank Leuven. © vertommen

Voorschot aannemen deed hij wel, werken niet: gewiekste aannemer krijgt zes maanden voor oplichting

BOORTMEERBEEK/HAACHTEen aannemer uit Haacht is veroordeeld tot zes maanden cel voor oplichting en valsheid in geschrifte. Beloofde werken voor een werf in Boortmeerbeek kon Jan P. niet waarmaken, terwijl hij negentig procent voorschot uit de zakken van zijn klant had geklopt.

 1. Joint kost veertiger vier maand rijverbod en boete
  KESSEL-LO

  Joint kost veertiger vier maand rijverbod en boete

  Een 40-jarige man uit Tielt-Winge is in beroep veroordeeld tot vier maand rijverbod en 1.600 euro boete voor rijden onder invloed. Driss H. werd op 19 oktober 2019 omstreeks 21 uur op de Tiensesteenweg uit het verkeer gehaald in Kessel-Lo. De man testte positief voor cannabis en de technische keuring van zijn auto was een half jaar vervallen. De. man verklaarde de positieve test doordat hij ‘s ochtends een joint had gerookt. H. werd in het verleden al vijftien maal veroordeeld voor verkeersgerelateerde feiten en voor drugs in 2002. De man vroeg in beroep een mildere straf maar daar ging de rechtbank niet op in. De veertiger werd deze maand ook nog veroordeeld tot vier maanden cel voor slagen aan een andere man. Hij nam het slachtoffer in een houdgreep in een winkel toen die een opmerking maakte over het gedrag van zijn kind.
 1. Antwerpen, Charleroi en Leuven krijgen nog dit jaar Zorgcentrum na Seksueel Geweld: “Alle hulp op één plek, dat werkt”
  Gent / Leuven / Antwerpen

  Antwerpen, Charleroi en Leuven krijgen nog dit jaar Zorgcen­trum na Seksueel Geweld: “Alle hulp op één plek, dat werkt”

  Na Gent, Brussel en Luik krijgen nog dit jaar ook Leuven, Antwerpen en Charleroi een Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG). Dat kondigde premier Alexander De Croo maandag aan in Gent, bij een bezoek aan het ZSG. “Het aantal slachtoffers ligt te hoog, en het aantal veroordelingen te laag”, zei hij. Door de aanpak van een ZSG wordt beter bewijsmateriaal verzameld, én stijgt de bereidheid om klacht in te dienen.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan