Als de motie van wantrouwen er doorkomt dreigt voormalig burgemeester Michel Baert, nu zetelend als onafhankelijke, het kind van de rekening te worden. Burgemeester Karin Derua (Open Vld) haar post als burgemeester zou niet in het gedrang komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Als de motie van wantrouwen er doorkomt dreigt voormalig burgemeester Michel Baert, nu zetelend als onafhankelijke, het kind van de rekening te worden. Burgemeester Karin Derua (Open Vld) haar post als burgemeester zou niet in het gedrang komen. © Vertommen

Nieuw gemeentedecreet leidt nu ook tot politieke malaise in Boortmeerbeek: “Nieuwe coalitie? Er zijn gesprekken lopende”

BOORTMEERBEEKDe politieke hoogspanning in Boortmeerbeek dreigt een kookpunt te bereiken nu er plannen op tafel liggen om de huidige coalitie van burgemeester Karin Derua (Open Vld) met Vooruit te verbreken. Open Vld zelf zou vragende partij zijn, waardoor Derua niet meteen hoeft te vrezen voor haar post. Voormalig burgervader Michel Baert, die recent als onafhankelijke ging zetelen, dreigt wel het kind van de rekening te worden. “Ik dacht eraan om te stoppen, maar deze situatie sterkt me alleen maar om verder te doen.”

 1. Drie bestuurders betrapt op het gebruik van drugs
  Scherpenheuvel/Bekkevoort/Leuven

  Drie bestuur­ders betrapt op het gebruik van drugs

  Bij een alcoholcontrole vrijdagavond aan de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem werden 229 alcoholtest afgenomen die allen negatief bleken te zijn. Wel testten drie bestuurders positief op het gebruik van drugs. Hun rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken. Het betrof een 34-jarige man uit Bekkevoort, een 30-jarige man uit Leuven en een 31-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem Een snelheidscontrole in de buurt zorgde voor 29 processen-verbaal waarbij één bestuurder 105 kilometer per uur reed in de zone 50.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.