Pol en Joke in de tuin van groentemuseum ‘t Grom in Sint-Katelijne-Waver, waar ze elkaar leerden kennen.
Volledig scherm
Pol en Joke in de tuin van groentemuseum ‘t Grom in Sint-Katelijne-Waver, waar ze elkaar leerden kennen. © David Legreve

Kaartjes bieden dubbele troost: ze helpen bestemmelingen én slachtoffers overstromingen

Sint-Katelijne-Waver/BoortmeerbeekLifecoach en yogadocente Joke Lens (47) uit Sint-Katelijne-Waver en kunstenaar Pol Spelmans (70) uit Boortmeerbeek hebben een troostkaartje gemaakt om mensen een hart onder de riem mee te steken én geld in te zamelen voor de slachtoffers van de overstromingen. “Elk kaartje is zo een dubbele troost waard.”

 1. Bewoner kan verhitte kookpot snel blussen
  LEUVEN

  Bewoner kan verhitte kookpot snel blussen

  De brandweer moest maandagavond even voor 21 uur uitrukken voor een brand in een studio op de Scheutsite in de Zavelstraat in Kessel-Lo. Het vuur ontstond toen een bewoner aan het koken was en de pan even uit het oog verloor. De bewoner reageerde snel en kon het beginnende vuur doven door er een nat deken over te gooien. De andere bewoners van het gebouw waren ondertussen naar buiten gegaan. Niemand raakte gewond. Na controle van de brandweer mochten de bewoners weer naar binnen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Wat zijn de lekkerste streekbieren in Vlaams-Brabant? Biersommelier Sofie Vanrafelghem selecteert haar favorieten
  PREMIUM

  Wat zijn de lekkerste streekbie­ren in Vlaams-Bra­bant? Biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem selecteert haar favorieten

  Dat Vlaams-Brabant de provincie is van de lambieken en oude geuzes, wisten we al. Maar welke moet je zeker proeven op een lokaal terrasje? Wij stuurden biersommelier Sofie Vanrafelghem op pad om de beste Vlaams Brabantse streekbieren te selecteren. Kan Libertus 900, het bier met druivensap, haar smaakpapillen overtuigen? En smaakt ‘witloofbier’ even bitter als het klinkt? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.