Ferry Heikoop (links) van Dierenopvangcentrum Zemst neemt voortaan ook het zwerfkattenbeleid van Boortmeerbeek voor zijn rekening.
Volledig scherm
Ferry Heikoop (links) van Dierenopvangcentrum Zemst neemt voortaan ook het zwerfkattenbeleid van Boortmeerbeek voor zijn rekening. © Lukas

Dierenopvangcentrum Zemst werkt na Nieuwjaar samen met gemeente Boortmeerbeek

Wie na Nieuwjaar een kat of een hond in de straten van Boortmeerbeek vindt, moet niet langer met de gemeente contact opnemen, maar kan meteen bij het Dierenopvangcentrum van Zemst terecht. Vanaf 1 januari staat dat dierenopvangcentrum immers in voor het zwerfkattenbeleid en de gevonden dieren in Boortmeerbeek.

0 reacties

 1. Groen Keerbergen streng voor bosbeleid eigen gemeente: “Provinciaal kampioen ontbossen.”
  Keerbergen
  3

  Groen Keerbergen streng voor bosbeleid eigen gemeente: “Provinci­aal kampioen ontbossen.”

  Onlangs maakte Groen de resultaten bekend van een nationale studie over bosbeleid. Per gemeente stelde de partij een Bospas op, waarbij werd gekeken naar de hoeveelheid bosoppervlakte, de ontbossingsoppervlakte en het aantal kapvergunningen. De conclusie voor Keerbergen is gitzwart. “We staan nummer één in de provincie. En dat is voor één keer slecht nieuws,” zegt Dirk De Lobel, voorzitter van oppositiepartij Groen Keerbergen.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldrecordhouder backyard-lopen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldre­cord­hou­der backyard-lo­pen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”

  Niet toevallig is Forrest Gump zijn lievelingsfilm. Een film boordevol memorabele uitspraken, maar één is volledig op het lijf van ultraloper Merijn Geerts (47) geschreven. ‘I just felt like running’. De ultraloper stond vorig weekend aan de startlijn van de Backyard Masters, een loopwedstrijd waarbij lopers zo lang mogelijk een circuit van 6,703 kilometer voltooien. 90 rondjes, 603,54 kilometer en drie dagen later had de Leuvenaar het wereldrecord op zak.