De eindbestemming is Jeruzalem.
Volledig scherm
De eindbestemming is Jeruzalem. © thinkstock

Bert Meulemans fietste al bijna 2500 kilometer richting Jeruzalem

BoortmeerbeekZes weken geleden vertrok Bert Meulemans in Boortmeerbeek voor een onwaarschijnlijke fietstocht. Zijn doel ligt maar liefst 7000 kilometer verder, in Jeruzalem. Natuurlijk doet hij dat niet zomaar. Meulemans reist naar Israël ten voordele van een goed doel, Alba vzw. Zij organiseren staptochten voor jongeren die het moeilijk hebben.

  1. Crèche wil personeel Mippie en Moppie van Keerbergen inzetten voor extra plaatsen: “Schorsing maakte ook onschuldige slachtoffers”
    PREMIUM
    Kampenhout/Keerbergen

    Crèche wil personeel Mippie en Moppie van Keerbergen inzetten voor extra plaatsen: “Schorsing maakte ook onschuldi­ge slachtof­fers”

    Nadat de voorbije week steeds meer getuigenissen over wantoestanden in crèches van Mippie en Moppie binnendruppelden, viel gisteren definitief het doek voor álle kinderdagverblijven onder dezelfde vlag. Door de schorsing van vijf filialen in twee gemeentes staan plotsklaps 137 kinderen op straat. Een acute opvangcrisis dreigt. Opvallend: een kinderdagverblijf in het naburige Kampenhout stelt voor om enkele geschorste werknemers van Mippie en Moppie aan het werk te laten onder eigen dak.