Pascal Mannekens van Bedking in Boortmeerbeek aan de ‘coronatafel’.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascal Mannekens van Bedking in Boortmeerbeek aan de ‘coronatafel’. © Vertommen

Aan deze ‘coronatafel’ adem je alleen maar zuivere lucht in: bedrijf uit Boortmeerbeek heeft patent op uitvinding

Boortmeerbeek“Onze coronatafel is geschikt voor op kantoor, thuis, in horecazaken... noem maar op”, zegt Pascal Mannekens van Bedking Ergopolis, een bedrijf uit Boortmeerbeek. Dankzij hun ingebouwde luchtreiniger wordt in de onmiddellijke ‘ademzone’ van de tafelgasten alleen maar zuivere lucht uitgeblazen.

 1. Ondanks perikelen rond terugdraaiende teller blijft Leuven zonnepanelen ondersteunen: “Als we Leuvenaar correcte info geven, kunnen we vertrouwen in zonne-energie herstellen”
  Leuven

  Ondanks perikelen rond terugdraai­en­de teller blijft Leuven zonnepane­len ondersteu­nen: “Als we Leuvenaar correcte info geven, kunnen we vertrouwen in zon­ne-ener­gie herstellen”

  Vorig jaar lanceerde Leuven de campagne ‘Zonnige groetjes uit Leuven!’ om Leuvenaars te overtuigen om zonnepanelen te installeren. Gezien het succes krijgt de steun dit jaar een vervolg, ondanks de afschaffing van de terugdraaiende teller. “Veel mensen zijn het vertrouwen een beetje kwijt, maar dit blijft een verstandige investering. We moeten enkel zorgen dat iedereen dat ook wéét. Daarom zullen we op 26 mei een online infosessie organiseren”, zegt schepen David Dessers (Groen).
 2. Treinverkeer rond Leuven komt stilaan terug op gang: “Vertragingen blijven mogelijk”
  LEUVEN

  Treinver­keer rond Leuven komt stilaan terug op gang: “Vertragin­gen blijven mogelijk”

  Het treinverkeer in en rond Leuven is deze namiddag onderbroken geweest door een stevige stroompanne. “De oorzaak lag bij werken in een sporenbundel waar stroomkabels ondergronds beschadigd geraakten. Die stonden in voor de stroom naar de seinen en wissels in Leuven. Sinds half negen is de toestand terug hersteld, maar vertragingen tot het einde van de dagregeling blijven mogelijk”, waarschuwt Frédéric Petit van spoorwegbeheerder Infrabel. “De rest van de avond wordt alles definitief hersteld om tegen morgenvroeg terug helemaal operationeel te zijn”, aldus Petit.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"