1. Nationale politici over partijgrenzen heen spelen voetbalwedstrijd tegen OHL Younited in Leuven, Ben Weyts (N-VA): "Ik dek de linkerflank af”
  LEUVEN

  Nationale politici over partijgren­zen heen spelen voetbalwed­strijd tegen OHL Younited in Leuven, Ben Weyts (N-VA): "Ik dek de linker­flank af”

  Annelies Verlinden (CD&V) die de aftrap geeft, Ben Weyts (N-VA) die zich in de handen wrijft om de linkerflank af te dekken, Sammy Mahdi (CD&V) die een ‘Zidanneke’ doet en Georges-Louis Bouchez (MR) in de verdediging, in de Leuvense Sportschuur trokken onze nationale politici zaterdag voor één keer aan hetzelfde zeel. Inzet was een vriendschappelijke wedstrijd tegen OH Leuven Younited voor de warmste week. En dat allemaal onder het goedkeurend oog van Lorin Parys, kersvers CEO van de Pro League.
 2. “Drummer Lars Ulrich nodigde ons persoonlijk uit voor een show van Metallica”: Leuvense post-hardcoreband Brutus gooit hoge ogen in binnen- en buitenland
  PREMIUM
  Leuven

  “Drummer Lars Ulrich nodigde ons persoon­lijk uit voor een show van Metallica”: Leuvense post-hardcore­band Brutus gooit hoge ogen in binnen- en buitenland

  “We dachten dat we nooit buiten Leuven zouden optreden…” Aan het woord is het triumviraat achter post-hardcoreband Brutus: Stefanie Mannaerts (zang/drum), Stijn Vanhoegaarden (gitaar) en Peter Mulders (basgitaar). Ze vergisten zich feestelijk, want zopas keerden ze terug uit het Verenigd Koninkrijk, waar ze een quasi uitverkochte tournee afwerkten na twee jaar coronastilte. “Ja, Brutus heeft dit jaar Metallica van de troon gestoten in De Zwaarste Lijst, maar dat hebben wij niet gedaan. Onze fans hebben dat gedaan”, klinkt het behoorlijk bescheiden.
 1. Stad Leuven lanceert een stadswandeling in gebarentaal via applicatie op smartphone
  LEUVEN

  Stad Leuven lanceert een stadswande­ling in gebaren­taal via applicatie op smartphone

  Op de Internationale Dag van mensen met een handicap vandaag heeft de stad Leuven een stadswandeling in gebarentaal via de gratis Erfgoedapp gelanceerd. Deze wandeling, aangepast aan dove en slechthorende mensen, kwam er dankzij een samenwerking met Gery Gerits, zelf doof. De wandeling gaat via vijftien stops langs de (toeristische) hoogtepunten in de binnenstad. Per stop is er een filmpje in Vlaamse gebarentaal en in International Sign Language met ondertiteling in Nederlands of Engels.
 1. TOOP uit Leuven lanceert eerste 3D geprinte kinderbril van Belgische bodem: “De innovatieve monturen zijn verkrijgbaar in elf kleuren en drie maten”
  PREMIUM
  Leuven

  TOOP uit Leuven lanceert eerste 3D geprinte kinderbril van Belgische bodem: “De innovatie­ve monturen zijn verkrijg­baar in elf kleuren en drie maten”

  Kinderoptiekzaak TOOP lanceert voor het eerst in België een eigen collectie 3D geprinte brilmonturen. “We werken voor deze innovatie samen met het Leuvense bedrijf Materialise. De 3D geprinte monturen zijn een duurzaam en lokaal alternatief voor de klassieke monturen. En van restafval bij de productie is geen sprake meer”, vertelt Nathalie Bladt van de bekende winkel in Mechelsestraat.

Populair in HLN+ REGIO

 1. ‘Winkeldeur gesloten? toch welkom!’: Leuvense handelszaken nemen maatregelen om energie te besparen: “Extra bordje neemt twijfels en drempelvrees weg bij de klanten”
  PREMIUM
  Leuven

  ‘Winkeldeur gesloten? toch welkom!’: Leuvense handelsza­ken nemen maatrege­len om energie te besparen: “Extra bordje neemt twijfels en drempel­vrees weg bij de klanten”

  Energie besparen…het is met voorsprong de zorg van zo ongeveer iedereen in deze energiecrisis. Ook de Leuvense handelaars willen de rekening betaalbaar houden maar de deuren gesloten houden om de warmte binnen te houden, leidde toch tot enige terughoudendheid. “Sommigen twijfelden uit angst om klanten te verliezen. We trekken hen over de streep door speciale deurbordjes te verdelen”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).
 1. Het Makersloket brengt 28 makers samen tijdens kerstperiode: “Gezien geschiedenis van Huis Delsart de ideale locatie voor lokale originele cadeaus”
  Leuven

  Het Makerslo­ket brengt 28 makers samen tijdens kerstperio­de: “Gezien geschiede­nis van Huis Delsart de ideale locatie voor lokale originele cadeaus”

  Wie nog op zoek is naar een leuk cadeau moet zeker eens binnenspringen in het voormalige Huis Delsart op de Bondgenotenlaan. Zopas opende Het Makersloket een pop-up in het pand waar de overleden Martine Delsart (64) decennialang met veel succes lederwaren verkocht. “We verzamelen 28 lokale makers onder één dak”, vertelt Sofie Darche van Het Makersloket.