Christophe Sepot neemt je mee voor een vaartocht langs de Rupel.
Volledig scherm
PREMIUM
Christophe Sepot neemt je mee voor een vaartocht langs de Rupel. © rv

Wereldreiziger organiseert toeristische vaartochten op de Rupel: “Vanop het water ziet alles er altijd anders uit”

BoomDe Antwerpse wereldreiziger en avonturier Christophe Sepot (41) is gestart met het organiseren van vaartochten op de Rupel vanuit Boom. Je vaart mee met zijn eigen ecologisch verbouwde sloep en kan tegelijkertijd genieten van een aperitief of lunch van Trattoria Kaai. “Zelfs de bekendste plekken zien er iedere keer anders uit vanop het water.”

 1. Kinderarmoede in Boom daalt opnieuw lichtjes, maar blijft torenhoog: “We botsen dagelijks op de grenzen van onze mogelijkheden”
  PREMIUM
  Boom

  Kinderar­moe­de in Boom daalt opnieuw lichtjes, maar blijft torenhoog: “We botsen dagelijks op de grenzen van onze mogelijkhe­den”

  Het aantal Boomse kinderen dat opgroeit in kansarmoede is vorig jaar opnieuw lichtjes gedaald. Dat blijkt uit de jaarlijkse kinderarmoedecijfers die Kind en Gezin vrijdag bekendmaakte. “Dit is een hart onder de riem voor iedereen die lokaal rond kinderarmoede werkt”, zegt schepen van Sociale Zaken Inge De Ridder (N-VA). “Maar het cijfer is én blijft te hoog.”
 2. Veel vragen, maar geen paniek. Gemeenten in Antwerpse zuidrand nemen na PFOS-vervuiling nog geen maatregelen: “Tot voor kort nooit van dossier gehoord”
  PREMIUM
  Boom/Hemiksem/Kontich/Schelle

  Veel vragen, maar geen paniek. Gemeenten in Antwerpse zuidrand nemen na PFOS-vervuiling nog geen maatrege­len: “Tot voor kort nooit van dossier gehoord”

  In de gemeenten van de Antwerpse zuidrand reageert men verrast op het nieuws over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. De burgemeesters moesten het nieuws in de media vernemen en willen wachten op meer informatie voor ze concrete maatregelen treffen. In Schelle gaat men wel al maandag bodemstalen nemen om te zien hoe groot het probleem werkelijk is.