Sven Nys met zijn gesigneerd wereldkampioenenshirt.
Volledig scherm
Sven Nys met zijn gesigneerd wereldkampioenenshirt. © rv

Wereldkampioenenshirt van Sven Nys te koop voor goed doel

Boom/RumstJohan Janssens  uit Rumst en Luc Apers uit Boom, die eerder deze maand al de Stelvio opfietsten voor het goede doel, organiseren nu een nieuwe actie. Ze veilen een gesigneerd wereldkampioenentruitje van Sven Nijs.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Johan (58) en Luc (51) fietsen naar de Stelvio voor het goede doel: “Zoals we ons nu voelen, rijden we hem niet één maar vier keer omhoog”
  Boom/Rumst

  Johan (58) en Luc (51) fietsen naar de Stelvio voor het goede doel: “Zoals we ons nu voelen, rijden we hem niet één maar vier keer omhoog”

  Van de ‘blauwe bruggen’ aan de Rupel in Rumst naar de mythische Stelvio in Italië fietsen. Dat is de uitdaging waar Johan Janssens (58) uit Rumst en Luc Apers (51) uit Boom zich momenteel aan wagen. Verspreid over tien dagen leggen ze een afstand af van ruim 1.200 kilometer, uiteraard met een flink aantal hoogtemeters. Maar met elke trap die ze geven, halen ze geld op voor het goede doel. “En dat besef, dat geeft ons vleugels. Zelfs als we bergop rijden.”