Leopold en zijn scooter, die hij nergens kan stallen of opladen.
Volledig scherm
Leopold en zijn scooter, die hij nergens kan stallen of opladen. © Ben Conaerts

“Waar moet ik naartoe met mijn scooter?”: Leopold (63) klaagt gebrek aan oplaadpunten aan

De 63-jarige Leopold Noots zit met de handen in het haar. Hij heeft zopas een elektrische scooter gekocht, maar kan of mag die nergens opladen. “Je ziet overal oplaadpunten voor elektrische wagens en fietsen. Waarom niet voor scooters?”

 1. Yannis Augustynen (Rupel Boom) over oproep van aanvoerders uit eerste nationale: “We wíllen voetballen, maar niet ten koste van alles en iedereen”

  Yannis Augustynen (Rupel Boom) over oproep van aanvoer­ders uit eerste nationale: “We wíllen voetballen, maar niet ten koste van alles en iedereen”

  De aanvoerders uit eerste nationale lanceerden dinsdagvanavond een oproep aan het adres van de Belgische voetbalbond om duidelijkheid te scheppen over de situatie in hun reeks. Aanleiding was het stopzetten van het voetbal in de amateurreeksen door Voetbal Vlaanderen en het voort organiseren van wedstrijden in 1A en 1B volgens duidelijke protocollen, maar met eerste nationale als grijze zone. Ook voor Rupel Boom-kapitein Yannis Augustynen is de maat vol.
 2. De coronacijfers in Boom van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Boom van vrijdag 16 oktober

  In Boom zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 60 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Boom komt dat getal nu op 323 te liggen. Boom heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Vandalen richten ravage aan bij bakkerij Kika & Co: “Zelfs keukenkastjes van de muren gerukt”
  PREMIUM
  Willebroek

  Vandalen richten ravage aan bij bakkerij Kika & Co: “Zelfs keukenkast­jes van de muren gerukt”

  Vandalen richtten in de nacht van donderdag op vrijdag een ravage aan in bakkerij ‘Kika & Co’ in Willebroek. “De winkeldeur werd vernield, spullen werden in het rond gesmeten, zelfs de kasten en tegels werden van de muren gerukt. Aan iedereen die mogelijk iets gezien heeft: geef ons alsjeblief een seintje”, zeggen zaakvoerders Jessika De Boelpaep en Davy Punt.