De provincie Antwerpen en Toerisme Rupelstreek zetten een uniek stukje erfgoed in de kijker met vier ‘tunnelwandelingen’ van 4 à 5 km. Je start telkens aan een bezoekerscentrum of museum en verkent de omgeving met extra aandacht voor de historische steenbakkerstunnels.
Volledig scherm
PREMIUM
De provincie Antwerpen en Toerisme Rupelstreek zetten een uniek stukje erfgoed in de kijker met vier ‘tunnelwandelingen’ van 4 à 5 km. Je start telkens aan een bezoekerscentrum of museum en verkent de omgeving met extra aandacht voor de historische steenbakkerstunnels. © Benoit De Freine

Vier nieuwe wandelingen zetten historische tunnels in de kijker: “Unieke relicten uit het steenbakkerijverleden”

De provincie Antwerpen en Toerisme Rupelstreek zetten deze zomer een uniek stukje erfgoed in de kijker. Vier zogenaamde ‘tunnelwandelingen’ laten je kennismaken met de eeuwenoude steenbakkerstunnels. De wandelingen zijn 4 à 5 kilometer lang en lopen langs Boom, Niel en Terhagen. 

  1. Warre (27) ziet dak van platenwinkel naar beneden vallen op collectie: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”
    Eksel / Antwerpen

    Warre (27) ziet dak van platenwin­kel naar beneden vallen op collectie: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”

    Ekselaar Warre Geens (27) beleefde afgelopen weekend een vreselijke ervaring. Het dak van zijn platenwinkel ‘Warrecords’ aan de Sint-Katelijnevest in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag naar beneden gekomen. “Liters water hebben heel wat muziek onherstelbaar beschadigd”, stelt Warre. Er is nu gestart met een crowdfunding om de schade wat in te perken.