Samreen opende recent de ontbijt-, lunch- en ijszaak Rayn's in de Hoogstraat. Het is slechts een van de nieuwe handelszaken die Boom kan verwelkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Samreen opende recent de ontbijt-, lunch- en ijszaak Rayn's in de Hoogstraat. Het is slechts een van de nieuwe handelszaken die Boom kan verwelkomen. © Tessa Kraan

Vier nieuwe handelszaken op enkele weken tijd: is Booms handelscentrum aan heropleving bezig?

BoomHoezo, een leegstandsprobleem in Boom? De afgelopen weken hebben zich maar liefst vier nieuwe handelszaken aangemeld. Twee ervan zijn al ‘up and running’, de overige twee zwaaien binnenkort de deuren open. Is de kentering dan goed en wel ingezet? “Er is een groot verschil met een aantal jaar geleden”, zeggen Hussain en Samreen Mazhar, die zopas een ijssalon hebben opgestart in de Hoogstraat.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Kwart van Antwerpenaren kiest voor elektrische wagen: “Duurzaamheid blijft belangrijkste reden”
  ANTWERPEN

  Kwart van Antwerpena­ren kiest voor elektri­sche wagen: “Duurzaam­heid blijft belangrijk­ste reden”

  De elektrische wagen is steeds prominenter aanwezig in het straatbeeld, maar wie is de motor achter die transitie richting elektrische mobiliteit? Hoe staat de Antwerpenaar tegenover elektrische wagens? Onderzoeksbureau Profacts onderzocht het en kwam tot de conclusie dat één op de vier Antwerpenaars voor elektrisch gaat bij de volgende aankoop. “Hoge kostprijs en beperkte reikwijdte blijven grootste remmingen maar zijn misvattingen.”
 3. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Jongsocialisten klagen ontoegankelijkheid De Lijn aan: “Aan amper 5 van de 101 bushaltes kan je met rolstoel terecht”
  Willebroek

  Jongsocia­lis­ten klagen ontoeganke­lijk­heid De Lijn aan: “Aan amper 5 van de 101 bushaltes kan je met rolstoel terecht”

  De Willebroekse jongsocialisten klagen de ontoegankelijkheid van de bushaltes van de Lijn aan. “Aan amper 5 van de 101 bushaltes in onze gemeente kan je als rolstoelgebruiker opstappen zonder hulp. Voor blinden en slechtzienden is de situatie al even schrijnend. Hoe moeten deze mensen gebruik maken van het openbaar vervoer?”, vraagt voorzitter Boris Janssens zich af.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.